SON DAKİKA

TSO Başkanı Yalçın, projeleri anlattı

Yalçın, projeleri anlattı 27 Mart, 2018 16:43 Güncelleme: 27 Mart, 2018 16:43 TSO Başkanı Yalçın, projeleri anlattı

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TOS) Başkanı Sertan Yalçın, 15 Nisan’da yapılacak TSO Organ seçimlerinde yeniden göreve seçilmeleri halinde hayata geçirmeyi düşündükleri projelerini açıkladı.

Yalçın, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, yeniden adaylık süresinde “Güçlü TSO, Güçlü Ereğli” sloganını kullandıklarını hatırlattı. Bu söylemin sadece bir ‘slogan olmadığını belirten Yalçın, şöyle dedi: “İçi dolu, her yönü ile bizi ve grubumuzu özetleyen kelimelerdir. Biz güçlüyüz. Grubumuzda yer alan enerjik arkadaşlarımız gerek iradeleri, gerek üretkenlik ve gerekse finans çatısı olarak güçlü insanlardan oluşuyor. Biz, kum taneleri bir araya gelerek torbaya dolması misali kendisi ve etkisi güçlü bir yapı oluşturduk. Bu potansiyel gücümüzü TSO yönetimi, dolayısıyla üyelerimize, Ereğli’ye yansıtmak suretiyle işlevsel hale getireceğiz.

BİZİ ÖNCÜ YAPAN DEĞERLER

İçinde bulunduğumuz şartlar ve yaşadıklarımız bizi üretkenlikle önemli hale getirdi. Ereğli’de gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız birçok proje bizim öncülüğümüzün birer delilidir. Bunlara Organize Sanayi bölgesi (OSB), tersaneler, üniversiteye katkılar ve otomotiv sektörüne ilişkin projelerimizi örnek gösterebiliriz. Projelerimiz ve hedeflerimiz, bizi çalışkan ve öncü yapan değerlerimizdir.

BUNUN İÇİN GÜVENİLİRİZ

Güveniliriz zira, toplam kalite felsefesinin temeli olan; ‘yaptığını yaz, yazdığını yap’ desturunu uyguluyoruz. Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz. Sadece üyelerimizin taleplerini dikkate alıyor ve gereklerini yerine getiriyoruz. Ticarette ve sosyal hayatta kaliteli üretimi ve tüketiciye saygıyı ve iyi ahlakı ilke edindik. Şehrimizle ilgili her kesimle dayanışma içerisindeyiz. Mücadele ruhu, çalışkanlık, samimiyet ve ortak aklın, Ereğli çıkarlarının gereklerini yerine getireceği inancındayız. İşte bunun için güveniliriz.

PROJELERİNİ ANLATTI, SORULARI YANITLADI

Grup lideri Sertan Yalçın, oluşturulan televizyon ekranından yansıtılan görüntülerle, yeniden seçilmeler ihalinde hayata geçirmeyi hedefledikleri projeleri anlattı. Projeleri arasında, OSB’nin rehabilitasyonu, Tersaneler Bölgesi, Erdemir ve OSB’ye kurul-masını düşündükleri teknik ara eleman yetiştirme okulu gibi konulara değinen Yalçın, ilçedeki üniversite öğrenci sayısının artırılması girişimlerinde ise kararlı olduklarını vurguladı. Süleymanlar Mahallesi mevkisindeki eski hastane binaları alanına kurulması planlanan üni-versite kampüsü çalışmalarına devam edildiğini belirten Yalçın, bu alanın başka yerlere akta-rılacağı yönündeki söylemlerin ise gerçeği yansıtmadığını, buna müsaade etmeyeceklerini kay-detti. Yalçın, OYAK ve Erdemir ile ilişkilerde diyalogların ilerletileceğine dikkat çekerken, Ereğli TSO binasında da ‘Erdemir Ofisi’ oluşturacaklarını, Orta Ölçekli sanayi Sitesi, OSB Toptancılar Sitesi, Teknopark, ‘İş Garantili Ara Eleman Okulu’ olarak kullanılacak ‘Yatılı Teknik Lise kurma ve turizme yönelik çalışmalara da imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle