SON DAKİKA

"Trafik yoğunluğuna çözüm bulmaya çalışıyoruz"

Zonguldak Belediyesi Trafik Komisyonu üyeleri tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. 27 Kasım, 2015 17:39 Güncelleme: 27 Kasım, 2015 17:39 "Trafik yoğunluğuna çözüm bulmaya çalışıyoruz"

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Zonguldak’ın önemli sorunları arasında yer alan trafik yoğunluğunun ve karmaşasının nasıl çözüleceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “ İlimizin en büyük sıkıntılarından biri trafik. Şehrimizin geneline yansıyan trafik yoğunluğunun çözünü noktasını uzun zamandır düşünüyoruz. Gazipaşa Caddesi tek caddemiz ve en yoğun caddemiz. Ağır vasıtaların tek caddemizden geçmesi de trafiği olumsuz etkiliyor. Kömür şehri olduğumuz için kömürümüz bir şekilde bir yerden bir yere nakledilmesi gerekiyor. Bu durum ise, şehrimizin trafiğini olumsuz yönde etkilerken, kamyonların geçişi de bir etken oluyor. Çözüm noktasında bir sürü arayışımız oldu. Benden önceki belediye başkanlarımız da bu  konu üzerine çalışmışlar. Tek caddemiz olması bu sorunu da öteletmiş durumda. İl trafik komisyonu belediyemizde yoktu. Bizler bunu kurduk. Göreve geldiğim günden itibaren bu konunun aciliyetinin farkındayız. Şoför esnafımızın ve trafik sıkıntımızın çözümü noktasında bir komisyon kurduk.

BAŞKAN AKDEMİR: “TRAFİK YOĞUNLUĞUNA ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kamuoyu tarafından belediyenin bu konuda bir adım ya da çalışma atmadığı yönünde bir kanaat oluşmuş. Kesinlikle biz bu konuda büyük uğraşlar veriyoruz. Bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak gerekiyor. Beşinci yılımıza yaklaşıyoruz ve bu konuda çalışmalar yaptık hala da yapıyoruz. Meclis üyemiz Atınç Bey ise günlerce bu konu üzerine uğraştı. Her geçen gün ilimizde otomobil sayımız artıyor. Sadece Gazipaşa Caddemiz değil, Uzunmehmet Cadde’miz, Bülent Ecevit Cadde’miz, Cumhuriyet Cadde’miz de var. Mithatpaşa Tüneli’miz tamamlandığında bu sıkıntı ortadan kalkacak. Valimiz ve Emniyet Müdürümüz de sağolsunlar bu konuda büyük destek oluyorlar. Bu bir süreçtir ve hemen birden bire yapılırsa bazı sıkıntılar da ortaya çıkabilir. Bu nedenle planlı ve programlı ilerlememiz gerekiyor. Şehrin bu konuda bir mastır planı ile hayata geçirmek istiyoruz. Bizler bu çalışmaları hep birlikte yürütmeye çalışıyoruz. İnşallah güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır. Her şey Zonguldak’ımız içindir.


Yorum Ekle