SON DAKİKA

TRAC Heyeti Kaymakam Çorumluoğlu'nu Ziyaret Etti

TRAC Heyeti Kaymakam Çorumluoğlu'nu Ziyaret Etti 15 Ekim, 2019 16:08 Güncelleme: 15 Ekim, 2019 16:08 TRAC Heyeti Kaymakam Çorumluoğlu'nu Ziyaret Etti

TRAC Ereğli Şubesi Başkanı Ertuğ Ak ve yönetimi devlet erkânı ziyaretleri kapsamında Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nu makamında ziyaret etti. TRAC heyeti, ziyarete tam kadro katıldı.
Kamu yararına çalışan dernekler statüsünde bulanan Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Ertuğ Ak ve yeni yönetim kurulu üyeleri devlet erkânı ziyaretleri kapsamında Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nu makamında ziyaret etti. TRAC heyeti, kendilerini kapıda karşılayan Çorumluoğlu’na çiçek takdim etti.
TRAC'ın vermiş olduğu eğitimler ile yapmış olduğu çalışmalar hakkında Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’na bilgiler veren Başkan Ertuğ Ak, muhaberenin nasıl sağlandığını, afet ve acil durumlarda ise amatör telsizcilerin görevlerini aktardı. Ayrıca, Onursal Kurucu Üye Zeki Mısırlı’nın “Arzu ederseniz makamınızdan zatı-ı alinizi 10 dakika da Ankara ile görüştürebiliriz” sözü ise Kaymakam Çorumluoğlu’ndan tam not aldı.
“TRAC EREĞLİ TAM KADROSU İLE GELDİ”
Gerçekleştirilen ziyarette TRAC Ereğli Şubesi Başkan Yardımcısı Salih Kılıç ile yönetim kurulu üyeleri İlhami Öztürk, Özkan Adalı, Volkan Eliaçık, Uğur Çakan ve onursal kurucu üye Zeki Mısırlı da hazır bulundu.
TRAC Şube Başkanı Ertuğ Ak, ilk olarak "Bizler her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız.” diyerek, başladığı açılış konuşmasına, “Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütlerini etkisiz hale getirmek ve Türkiye’nin güney sınırlarını güvenlik altına almak için başlattığı ‘Barış Pınarı Harekâtı’nı destekliyoruz. Dualarımızla, yüreğimizle devletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.” diye devam etti.
“ZATI-I ALİNİZİ, 10 DAKİKA’DA ANKARA İLE GÖRÜŞTÜREBİLİRİZ”
TRAC’ın 9 Nisan 1991 tarihi ve 91/1741 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile KAMU YARARINA çalışan bir dernek olarak kurulduğunu anımsatan Başkan Ertuğ Ak, Kdz. Ereğli’de lisanslı telsizci sayısının 90’ı bulduğunu, derneklerinin Türkiye genelinde 56 İl ve 29 ilçede şubesi olduğunu ve Cemiyete bağlı telsiz röle istasyonları ile ülkenin yüzde 80 inde iletişim ağı sağladıklarını, olası bir afet ve acil durumda ise kesintisiz iletişime kolay ve hızlı şekilde destek verebileceklerini belirtti. Ayrıca, Onursal Kurucu Üye Zeki Mısırlı’nın “Arzu ederseniz zatı-ı alinizi makamınızdan 10 dakika gibi kısa bir sürede Ankara veya dünyanın her hangi bir ülkesi ile de görüştürebiliriz.” sözü ziyarete damgasını vururken, Kaymakam Çorumluoğlu’nun takdiri ile karşılandı.
“SİZLERİN ÇALIŞMALARI HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR”
TRAC heyetine telsiz kullanımıyla ilgili çeşitli teknik sorular yönelten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, aldığı bilgiler karşısında TRAC üyelerini tebrik etti ve devlet olarak elimizden ne geliyorsa sizler için yapmaya hazırız dedi. Göreve başladığı ilk dönemlerde kendisinin de makama ait resmi telsiz kullandığını ve telsiz muhaberesini önemsediğini dile getirdi. İlgili kurumdan gerekli izinleri almak suretiyle TRAC derneğine dâhil olmak istediklerini de ifade eden Kaymakam Çorumluoğlu, “Özellikle afet durumlarında telefonların çalışmadığını ve bu noktada telsizlerin devreye girdiğini hatırlattı. Böyle zamanlarda telsizlerin sağladığı haberleşmenin zaman zaman hayat kurtardığını da aktaran Kaymakam Çorumluoğlu, "Afet durumlarında kurtarma ekiplerinin yanı sıra sizlerin çalışmaları da hayati önem arz ediyor." diye konuştu. 

“TRAC’A AİT ÖZEL DOSYA SUNULDU”
Gerçekleştirilen ziyaretin ardından TRAC Şube Başkanı Ertuğ Ak ve yönetimi Kaymakam Çorumluoğlu’na TRAC Kdz.Ereğli Şubesi’nin proje ve faaliyetlerini anlatan özel mavi bir dosya sundu. Kaymakam Çorumluoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TRAC Kdz.Ereğli Şubesi Başkanı Ertuğ AK ve yönetim kurulu üyelerine nazik ziyaretleri için ayrı ayrı teşekkür etti.

Yorum Ekle