SON DAKİKA

TOPRAK VE YILDIRIM BAŞVURDU

MHP Ereğli İlçe 2. Başkanı Ali Toprak ve İlçe Sekreteri Yakup Yıldırım’da Ereğli Belediye Meclis üyeliğine aday adaylığı başvuru evraklarını İlçe Başkanı Talat Şeker’e teslim etti. 10 Ocak, 2014 18:32 Güncelleme: 10 Ocak, 2014 18:32 TOPRAK VE YILDIRIM BAŞVURDU
MHP Ereğli İlçe 2. Başkanı Ali Toprak ve İlçe Sekreteri Yakup Yıldırım’da Ereğli Belediye Meclis üyeliğine aday adaylığı başvuru evraklarını İlçe Başkanı Talat Şeker’e teslim etti. Toprak ve Yıldırım’da yaptıkları konuşmalarda Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Ereğli’de özlenen ve oy oranını giderek arttıran parti olduğunu hatırlatarak Ereğli için çalışacaklarını açıkladılar. Öte yandan toplantıyı çok sayıda partili de izledi.

'HALKIMIZ HİZMET BEKLİYOR'

Milliyetçi Hareket Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan adayı Mevlüt Özdemir, MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamasında, ilçenin festival odaklı bir hizmet anlayışı ile yöneltildiğini hatırlatarak, “Bu durum artık değişmeli” dedi.
10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayan ve S Rota Haber Gazetesine'de, çiçek gönderen Mevlüt Özdemir, İlçe Başkanlığında yaptığı konuşmasında MHP’li Karabük Belediye Başkanı ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi verdi.

“ÇOK ŞEYLER DEĞİŞTİ”

Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “23 Kasım'da yaptığımız belediye başkan adaylığı açıklamamızdan sonra Ereğli'de çok şeyler değişti. Her şeyden önce gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz kurum ve kuruluşlarda ve insanlarda hizmet anlayışı ve beklentisinin değiştiğini gördük.  Bunda bizimde bir şekilde katkımız oldu. Bundan sonra yapacağımız, halkın da hizmet anlayışında değişiklik gözetmesidir. Onlarca kurumu, vakfı, derneği ziyaret ettik. Ereğli'nin en büyük sorunu diyalogsuzluk ve hizmet vermemek.

FESTİVAL ODAKLI HİZMET

Ereğli'de festival odaklı bir hizmet anlayışı var ve 10 yıldır kent bu zihniyetle yönetilmektedir. Halk bundan bıkmış durumda ve değişim istiyor. Yeni bir kan istiyor. Bizler kurumlar arası diyaloğu sağlayarak bu hizmeti verebilecek kadroya sahibiz.  Ereğli'de 10-15 mimar arkadaşımla, mühendis arkadaşlarımla Ereğli'nin yeniden yapılanması için, yeni bir Ereğli için çalışma ve gayret gösteriyoruz.

KARABÜK ÖRNEKLERİNİ VERDİ

İlçe Başkanımız ve danışman arkadaşlarımızla bir gün Karabük Belediyesi'ni ziyaret ettik. Bu ziyaret bizim için çok önemliydi. Hatırlarsınız yaklaşık bir aydır sürekli Karabük Belediyesi'nce yapılan hizmetlerden bahsettik. Halka verdiği değerden bahsettik. Karabük Ereğli'den coğrafi olarak daha dağınık ve düz olmasına rağmen, Karabük'te onlarca yürüyen merdiven gördük. Karabük’te iki mahalle arasında köprüler gördük. Karabük’te güzel bir hal ve mükemmel bir otopark gördük. Karabük'te Türkiye'nin en büyük kent meydanını gördük. Hatırlarsınız bizim de seçim projelerimiz arasında kent meydanlarımız, yürüyen merdivenlerimiz, mahalle arası viyadüklerimiz var. Biz bunların aslını orada gördük ve değerlendirdik. Onların bir bölümünün de Ereğli'de gerçekleşebileceğinin, monte edilebileceğinin farkındayız.

510 BİN TON ASFALT DÖKÜLDÜ

Belediye başkanıyla bunları konuşurken, 'bunlar ciddi maaliyetler, bu maliyetlerin altından nasıl kalktınız?' diye sorduk.  Başkanımız aynen şöyle cevap verdi; 'Karabük Belediyesi'nin bütçesi, 'Ereğli Belediyesi bütçesinin yüzde 60'ı. Biz bunları 1 lira borç almadan kendi imkanlarımızla yaptık' Bu arada 510 bin ton da asfalt döktüğünü söyledi. Bu miktarda asfaltla Ereğli'de asfaltlanmadık mahalle kalmaz. Bu işlerin tamamı borç alınmadan, belediye bütçesi ile 4,5 yıllık bir sürede yapıldı. Bunları halkın ve basının dikkatlerine sunuyorum. Ereğli'de 20 yıldır yapılanlar, yapılması gerekenler ile Karabük’te 4,5 yılda yapılanları sizlerin takdirine sunuyorum”

SÖZLÜ 30 YAZILI 20 BAŞVURU

Özdemir, konuşmasının sonunda, bugüne kadar sözlü olarak 30, yazılı olarak da 20 kişinin belediye meclis üyeliği için başvuru yaptığını, bunları belirli aralıklarla ikişer üçer kişilik gruplar halinde kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.
Yorum Ekle