SON DAKİKA

Toplantıya katılmayanı 'EREĞLİ DÜŞMANI' ilan edeceğim

Toplantıya katılmayanı 'EREĞLİ DÜŞMANI' ilan edeceğim 24 Ekim, 2017 12:24 Güncelleme: 24 Ekim, 2017 12:24 Toplantıya katılmayanı 'EREĞLİ DÜŞMANI' ilan edeceğim

Ereğli Şoförler ve otomobilciler esnaf odası başkanı Cevdet Civelek, Zonguldak'ın Büyük şehir ya da Bütün Şehir olması durumunda Ereğli'nin il olmasını istediklerini, bunun için de Anadolu Otel'de 25 Ekim 2017 Çarşamba akşamı Ereğli, Alaplı, Gülüç, Ormanlı, Kandilli beldesi olmak üzere Siyasi parti, Belediye, Sivil toplum kuruluşları başkanları ile toplantı düzenlediklerini bildirdi.

Son günlerde Zonguldak'ın Büyük şehir ya da Bütün şehir olacağına dair çıkan söylemlerin ardından Ereğli'nin güç kaybedeceğini, ve kasaba olarak anılacağını iddia eden Ereğli Şoförler ve Otomobilciler esnaf odası başkanı Cevdet Civelek, bu konuda bir toplantı düzenleneceğini söyledi. Cevdet Civelek, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Ereğli, Alaplı, Gülüç, Ormanlı, Kandilli beldesinde görev yapan Siyasi parti başkanları, Belediye Başkanları, Sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticilerini arayarak toplantıya davet ettiğini söyledi. Ereğli'nin İl olması ve İl olmasının nimetlerinden yararlanması için yapılacak toplantıya katılmayanları toplantı salonunda 'Ereğli Düşmanı' ilan edeceğini kaydeden Civelek "Ereğli'nin menfaatleri için toplanacağız. Ereğli'nin İl olması için toplanacağız. Zonguldak Büyük şehir ya da Bütün şehir olmasın demiyoruz. Eğer ki Ereğli'yi düşünüyorsak, yarın bir gün buranın kasaba olacağını herkes biliyor. 7 yaşındaki çocuğa Ereğli'nin il olmasını istiyor musun diye, emin olun İl olsun der. İl olmanın nimetlerinden Ereğli'nin de faydalanması lazım. Bugün 28 kişiyi aradım. Ereğli, Alaplı ve Gülüç' teki Siyasi parti başkanlarını, belediye başkanlarını, sivil toplum örgütlerinin başkanlarını hepsini aradım. Hepsi tamam dedi. Hepsinin geleceğini umut ediyorum. Eğer aradıklarımdan bir tanesi gelmezse onları o toplantıda Ereğli Düşmanı ilan edeceğim. Bunun başka çaresi yok. Ben burada doğdum ve büyüdüm. Herkes burada parasını kazanıyor. Burada herkes  taşın altına elini değil, kafasını koyacak. Ben bunu kendi menfaatim için değil. Şimdi herkes bir yere çekiliyor. Ereğli' de tarihinde ilk defa böyle bir toplantı gerçekleşeceğine eminim. Çünkü bu toplantı Ereğli için olacak. Şahıs için değil. Aradıklarım geleceğini söyledi. Muhakkak yarın akşam (Çarşamba) Anadolu otelde saat 19.00 da yapılacak toplantıya bekliyorum" dedi.

 

Diğer yandan Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli ilçe başkanı Rahman Demirtürk, Pazar günü düzenlediği basın toplantısında bölgede yaşayan herkesin Ereğli'nin il olması konusunda adım atması gerektiğini söylemişti. Rahman Demirtük toplantıda yaptığı konuşmasında " Bizler MHP Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı olarak Zonguldak’ın büyükşehir yada bütün şehir yapılmasına tümden karşı değiliz.  Bizim önerimiz eğer Zonguldak Büyükşehir yada bütün şehir yapılacaksa Ereğli’nin il yapılması, Alaplı ile birlikte diğer beldelerimizin de ilçe yapılmasıdır. Bu konuda başta Ereğli, Alaplı ilçe ve beldelerinde görev yapan belediye başkanları, esnaf ve ticaret odaları, derneklerimiz, sendikalarımız, muhtarlarımız ve siz değerli basınımıza büyük görev düşmektedir. Ereğli ve Alaplı’nın ortak hareket kabiliyeti geliştirdiği noktada Ankara’nın da haklı taleplerimize kayıtsız kalmayacağını düşünmekteyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Ereğli ve Alaplı’nın ortak menfaati olan Ereğli’nin il yapılması konusunda taşın altına elimizi değil gövdemizi koymaya hazırız. Herkesi de Ereğli’nin il yapılması noktasında ki çalışmalara katkı sunmaya davet ediyoruz" demişti. 

Yorum Ekle