SON DAKİKA

Telefon dolandırıcısı Jandarma ekiplerine teslim edildi..

Telefon dolandırıcısı Jandarma ekiplerine teslim edildi.. 16 Mayıs, 2022 15:07 Güncelleme: 16 Mayıs, 2022 15:07 Telefon dolandırıcısı Jandarma ekiplerine teslim edildi..

 D 

Karadeniz Ereğli'ye bağlı Pınarcık köyünde yaşayan T.M.’yi telefon ile dolandıran ve yaklaşık 100 bin lira değerindeki ziynet eşyasını alan dolandırıcı, Asayiş ekiplerince yakalandı. Asayiş büro amirliğinde işlemi tamamlanan zanlı K.T. daha sonra Jandarma ekiplerine teslim edildi.


Olay İlçeye bağlı Pınarcık köyünde meydana geldi. İddiaya göre Pınarcık köyünde yaşayan T.M.’yi arayan H.A. (34) ve K.T. (35), T.M. den aldıkları yaklaşık değeri 100 bin lira olan ziynet eşyası ile köyden ayrıldı. Olayın hemen ardından dolandırıldığını anlayan T.M: kolluk kuvvetlerine haber verdi. Polis ekiplerinin DUR ikazına uymayan sürücünün kullandığı otomobil, Alaplı ilçesi Çamlık bölgesinde kıskıvrak yakalandı. Kovalamanın ardından yakalanan telefon dolandırıcıları H.A. ve K.T. işlemleri için Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Şahısların kullandığı otomobil incelemek üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Otomobil sürücüsüne trafiği tehlikeye düşürmek, 'dur' ihtarına uymamak gibi maddelerden idari para cezası uygulandı.


JANDARMA EKİPELRİNE TESLİM EDİLDİ…
Asayiş büro Amirliğine götürülen şüphelilerin birçok benzer hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karıştıkları öğrenildi. Zanlılardan K.T. ise yapılan işlemlerinin ardından Jandarma ekiplerine teslim edildi. Diğer zanlı H.A. nın ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, H.A. nın başka dosyalardan da arandığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. Üstlerinde 26 tane gram altın 6 tane bilezik, iki tane kolye 2 tane saat eşyası ve bir miktar para ele geçirilen zanlıların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.


Olayda dolandırılan T.M. ile birlikte Asayiş büro Amirliğine gelen Pınarcık köyü muhtarı Hasan Korkmaz, yaşanan olayın ardından polis ekiplerinin kısa sürede zanlıyı yakalandıklarını ve zanlının kısa sürede yakalanmasında emeği olan polis teşkilatına teşekkür ettiklerini ifade etti.

Yorum Ekle