SON DAKİKA

TEKİN,ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin yayınladığı mesajında Öğretmenler gününü kutladı. 23 Kasım, 2014 08:34 Güncelleme: 23 Kasım, 2014 08:34 TEKİN,ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Başkan Tekin kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmaktadır. Gelecek aydınlık günleri inşa edecek yeni nesilleri emanet ettiğimiz, her koşulda görevlerini yerine getirmek üzere yılmadan çaba sarf eden öğretmenlerimiz, kuşkusuz en değerli varlıklarımızdır. Başöğretmen Atatürk geri kalmışlığı ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin, ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleştirebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olacağına işaret etmiştir.

“Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.”  diyen Atatürk çağdaş Türk eğitiminde çok büyük anlam ve önem taşıyan Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ederek, öğretmenlik mesleğine çok somut ve etkin bir biçimde katılmıştır. Bu katılımıyla, öğretmenlik mesleğine verdiği değeri göstermekle birlikte, onur ve saygınlık kazandırarak yüceltmiştir.

Büyük Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, öğretmenlerimize verilen önemin, milletimizin öğretmenlerimize gösterdiği itibarın en açık göstergesidir. O günün şartlarında, bunun Başöğretmen Atatürk tarafından tespit edilmesi ve ortaya konmasının da ne kadar anlamlı olduğunu bugün hepimizin çok daha fazla takdir etmesi gerekmektedir.   “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlik mesleğinin, bir ulusun ve vatanın şekillenmesindeki önemini ve yetişen nesillerin üzerindeki sorumluluğunu vurgulamıştır.

Ulusal kültürün zenginliğini ve değerini göz ardı etmeden, evrensel bilgilerle beslenen, insana değer veren, saygılı, özgüveni gelişmiş bireylerden oluşan toplumlar geleceğe güçlü biçimde ulaşabilir. Bir ülkenin bugününü olduğu kadar, geleceğini de ilgilendiren eğitim; sistemiyle, anlayışıyla, yöntemleriyle, kadrosuyla, okullarıyla ve tüm aşamalarıyla bir bütün olarak değerlendirilmeli, eğitimin herhangi bir öğesindeki aksamanın gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağı unutulmamalı ve eğitim politikları da bu doğrultuda belirlenmeli ve yönlendirilmelidir.

Bu vesileyle yaşadığı tüm sıkıntı ve aksaklıklara rağmen, büyük bir inanç ve özveriyle yarının dünyasını kuracak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirmeye devam eden, ülkemizin dört bir yanında ilim ve irfan öncüsü olarak görev yapan, ülkemizin geleceğine ışık tutan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatük olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor,  emekli olmuş ve halen görevine devam eden öğretmenlerimize de mutluluklar ve başarılar diliyorum.

 

Yorum Ekle