SON DAKİKA

Tavandan değil, tabandan geliyoruz

Tavandan değil tabandan geliyoruz… Üyelerimizin sorunlarını en iyi biz biliyoruz… 10 Nisan, 2018 16:30 Güncelleme: 10 Nisan, 2018 16:30 Tavandan değil, tabandan geliyoruz

Sayın Üyeler!

Ticaret ve Sanayi Odası Nedir?

Ticaret ve Sanayi Odası, ticarete ve sanayiye yön veren, yani üretici ile talep edeni müşteriyle ürün satanı buluşturan, oda demektir. Haksızlığa uğrayan üyesinin hakkını savunan oda demektir. Nasıl ki işçinin sendikası var ise ticaret odası da esnafın sendikasıdır aslında. Buna istinaden üyeler de bu bilinçte olan kişileri seçme iradesini göstermelidir. Ticaret Odası, güçlüden yana olan yöneticilerle değil, üyesinden yana olan ve üyesinin derdiyle dertlenen yöneticilerden oluşmalıdır. Bizler Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri olarak yönetime seçeceğimiz kişileri kendi aramızdan seçmedikçe, hiçbir zaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın ne iş yaptığını bilemeyeceğiz. Yöneticilerimizi tepelerden seçersek, o yöneticilerin gölgesinde kalmaktan öteye de gidemeyiz.

Oysa ki! Bizim seviyemiz de bizim gücümüzde, bizler gibi tabandan gelerek mücadele eden arkadaşlara söz hakkı verirsek, onlar bizleri çok daha iyi anlar ve bizim dertlerimize daha çok çare olabilirler. Bir örnek verecek olursak “Herhangi bir eksiği olmadığı halde herhangi bir kurumdan haksız muamele gören bir esnaf ve tüccar, derhal odasına giderek durumu anlatacak, oda görevlisi derhal üyesi için gerekenleri yaparak, üyesinin hakkını kendisine iade edecektir. Bizler bu anlayış ve aşkla bu göreve talibiz. Grup olarak bu anlayışı yerine getiremezsek, tüm üyelerimizden, özrümüzün gerekçesiyle birlikte istifamızı masaya koyacak kadar da erdemliğe sahibiz.”

 

Yorum Ekle