SON DAKİKA

"Tasarruf yapabiliyor musunuz?’ Diye sormak abesle iştigaldir.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi 49 ilde Hanehalkı Finansal Algı ve Tutum Araştırması yaparak 15 bin 41 kişiye “tasarruf yapabiliyor musunuz” sorusunu yöneltti. 16 Ocak, 2021 17:47 Güncelleme: 16 Ocak, 2021 17:47 "Tasarruf yapabiliyor musunuz?’ Diye sormak abesle iştigaldir.
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisinin raporuna göre Türkiye’de yurttaşların yüzde 80’i “Tasarruf yapamıyoruz” derken, tasarruf edemeyenlerin yüzde 16’sı “Tasarruf etmek bir yana geçmiş dönemde biriktirdiklerimizi harcıyoruz”, yüzde 12’si ise “Hiç tasarrufumuz yok, borçlanıyoruz” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, yapılan araştırmada ilginç ve sürpriz sonuçlar elde edildiğini ve araştırmanın Türkiye’nin genelini yansıttığı belirtilirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Vatandaşımız açlık ve sefalet ile debelenirken onlara ‘Tasarruf yapabiliyor musunuz?’ diye sormak bile abesle iştigaldir” yorumunu yaptı.
 
Milletvekili, “tasarruf edebiliyor musunuz” sorusunun vatandaşa değil aslında hükümete sorulması gerektiğini söylediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
 
“Cumhurbaşkanlığının bu raporuna göre Türkiye’de yurttaşların yüzde 80’i tasarruf yapamamakta, tasarruf edemeyenlerin yüzde 16’sı tasarruf etmek bir yana geçmiş dönemde biriktirdiklerimizi harcamakta, yüzde 12’si ise hiç tasarrufu olmadığı gibi her geçen gün borçlanmaktadır.
 
Üstelik bu rakamların makyajlı olduğu, durumun daha da vahim boyutlara ulaştığı aşikârdır.
 
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, aslında bu soruları bizzat Cumhurbaşkanlığına yöneltmelidir. Çünkü kamu kurumlarının dudak uçuklatan zararları ve hazine garantili Yap - İşlet- Devret projelerinin vahameti ortadadır. 
 
Ülkenin kaynaklarını yok eden, parasını ziyan eden ve adeta bir karadelik gibi bütün kazanımlarını emen aslında bu kötü yönetimin ta kendisidir.
 
AK Parti iktidarları döneminde, genel maaşa dönüşen asgari ücret, adeta sefalet ücreti halini almıştır. Bugün, Türkiye’de asgari ücretin yüzde 20 fazlası ve altında ücret alan yaklaşık 10 milyonu vatandaşımız bulunmaktadır. 
 
Ülkede gerçek enflasyon %38’lere ulaşmışken, açlık sınırı 2 bin 439 TL, yoksulluk sınırı 8 bin 437 TL olarak açıklanırken, milyonlarca çalışan, 2.825 TL ücretle hangi tasarrufu nasıl yapacaktır?
 
Düne kadar sırf çarklar dönsün diye devletin ekonomiye yön veren hemen hemen her kurumundan, üretmeden tüketmeyi, vatandaşın cebindeki üç beş kuruşu harcatmayı özendirenler, son cüzdanında kuruduğunu gördüğünde politikalarını değiştirmeye çalışmakta hem kamuda hem de hane halkında tasarruf güzellemeleri yapmaya başlamaktadır.
 
Tablo bu kadar vahimken, vatandaşımız açlık ve sefalet ile debelenirken onlara ‘Tasarruf yapabiliyor musunuz?’ diye sormak bile abesle iştigaldir.”
Yorumlar
Y
Yakup3 yıl önce

Zonguldak’ın marka değeri. Sesimiz oluyor Türkiye’de gurur duyuyorım

Yorum Ekle