SON DAKİKA

Tarihi çeşme gün yüzüne çıkıyor

Dört tarihi çeşme ortaya çıkarılarak restore edilecek 11 Ağustos, 2021 09:55 Güncelleme: 11 Ağustos, 2021 09:55 Tarihi çeşme gün yüzüne çıkıyor

Kdz. Ereğli Belediyesi, tarihi çeşmelere yeniden hayat veriyor. Dört çeşme için projeler hazırlanarak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinler alındı. Orhanlar Mahallesi’ndeki ilk çeşme için Ereğli Müzesi yetkililerinin gözetiminde, Bülent Ecevit Üniversitesi’nden arkeologların desteğiyle harekete geçildi ve çeşme ortaya çıkarıldı. İkinci aşamada restorasyon yapılarak çeşmeye su verilecek. Belediye Başkanı Halil Posbıyık çalışmaları yerinde inceledi ve “Çocukluğumuzda buradan su içerdik. Bunları yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Ereğli halkına hayırlı olsun” dedi. 

Kdz. Ereğli’de tarihi çeşmeler yeniden hayat buluyor. Kdz. Ereğli Belediyesi, şehir merkezindeki dört tarihi çeşmenin gün yüzüne çıkarılması ve restore edilmesi için proje hazırlayarak Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu’na başvurdu. Gerekli izinler alınarak Orhanlar Mahallesi’ndeki ilk çeşme için harekete geçildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık çalışmaları yerinde takip etti. Posbıyık, “çocukluğumuzda buradan su içerdik. Bu çeşmeleri yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Ereğli halkına hayırlı olsun” dedi.

Posbıyık şu bilgileri verdi:

”Bunun gibi üç çeşme daha bulunuyor. Zaman içinde onlar da ortaya çıkarılacak. Müze Müdürlüğü’nün gözetiminde belediye ekiplerimizle bu çalışmaları sürdürüyoruz. Çeşmeler ortaya çıktıktan sonra gerekli çalışmalar yapılıp restore edilecek. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden arkeologlar bu çalışmalarda bize destek oluyor. Çeşmeler yeniden hayatımızın bir parçası olacak. Tarihi değerlerimizi korumak, bunlara sahip çıkmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bütün ekibe teşekkür ediyorum.”

Çalışmalar halktan büyük ilgi görüyor. Orta yaşlılar heyecan duyarak çeşmeyle ilgili anılarını dile getiriyor. Gençler, duydukları memnuniyeti ifade ediyor.

 

Yorum Ekle