SON DAKİKA

Tarafsız değiliz, aksine her zaman taraf olduk..

Tarafsız değiliz, aksine her zaman taraf olduk. 25 Eylül, 2021 17:51 Güncelleme: 25 Eylül, 2021 17:51 Tarafsız değiliz, aksine her zaman taraf olduk..

Bir gemicilik terimi olan rota kelimesi, dilimize İtalyancadan geçmiştir. Orijinal dilinde ''rotta'' şeklinde yazılan kelimenin sözlük anlamı gidilen yoldur. Kelime mecazen benimsenen tutum ve izlenen yol manasına gelir.

TDK'ya göre rota kelimesinin biri gerçek biri mecaz olmak üzere iki farklı anlamı vardır.

İlk Anlamı: Deniz ve hava taşıtlarının izlediği yol.
İkinci Anlamı: (Mecazi) Bireyin hayatında attığı önemli adımlar, takip ettiği kişiler ve benimsediği fikirler.

Bizde S Rota Haber olarak Yayın hayatına başladığımız 27 Eylül 2013 tarihinden bu yana adımıza uygun olarak meslekte önemli adımlar attık, gelişmeleri takip ettik, gündem oluşturduk, doğru ve güvenilir habercilik ilkesinden bir nebze sapmadan yol almaya çalıştık.

 Geride kalan 8 yılda pek çok kez “arı kovanlarına çomak soktuk”, tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyen hırsızların, arsızların ve namussuzların ipliğini pazara çıkarmak için mücadele ettik. İnandığımız yoldan hiçbir zaman ayrılmadık.

S Rota Haber’in bugüne kadar kimseyle bir göbek bağı olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Diğer medya organları gibi “tarafsız” değiliz, aksine biz her zaman taraf olduk.

Demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, basın özgürlüğünden yana tarafız ve böyle de devam edeceğiz.

Bizi ne iktidar, ne muhalefet, ne şu cemaat, ne de bu örgütün çıkarları ilgilendirmiyor. Bizi sadece milletin ve devletin çıkarları ilgilendiriyor, gerisine teferruat olarak bakıyoruz.

Geriye dönüp baktığım da 8 yılda bazı tatlı, bazı acı veren, bazı üzen binlerce haberi, S Rota Haber olarak okuyucularımız ile paylaştık. Bundan sonra da ilkesinden yine sapmadan, yoluna kararlılıkla devam edecektir.

Hoşçakalın

Yorum Ekle