SON DAKİKA

Tapu dairesi İnşaatının bitim tarihi 5. defa değişti...

Yavuzyılmaz sormuştu, Tapu dairesi İnşaatının bitim tarihinin 5. defa değiştiği ortaya çıktı 23 Ağustos, 2022 14:47 Güncelleme: 23 Ağustos, 2022 14:47 Tapu dairesi İnşaatının bitim tarihi 5. defa değişti...

Zonguldak’ın merkezinde inşaatı devam eden ancak aradan geçen yaklaşık 7 yılda tamamlanamayan Zonguldak Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatının bitim tarihinin 5. defa değiştiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın, inşaatın yapımındaki gecikmelerin nedenlerine ve daha öncesinde 4 defa bitim tarihi açıklanan ancak tamamlanamayan yapının hangi tarihte bitirilebileceğine ilişkin TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu soru önergesini yanıtlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüklenici firmanın ek süre talebinde bulunduğunu, talebin yeni mevzuata göre uygun bulunduğunu ve böylelikle yeni bitim tarihinin 27.12.2022 olarak belirlendiğini açıkladı.

Bakan Murat Kurum imzasını taşıyan yanıtta işin ihale şartnamesine uymayan ve sözleşmeye dayalı yükümlülüklerini yerine getirmeyen ilk yükleniciyle ilgili yargı sürecinde sona gelindiği, yüklenicinin sözleşmede yer alan teminatlarının idareye gelir olarak kaydedildiği, davaya konu olan kesin ve ek teminatların güncellenmesi sonucu oluşan 182.243 TL tutarındaki farkın ödenmesi için de Zonguldak 1. İcra Müdürlüğünde, icra takibinin başlatıldığı; ayrıca ikinci ihalenin fesih edilmesi nedeniyle açılan davanın da yüklenici firma tarafından istinafa taşındığı aktarıldı.

İlkin 2014 yılında ihale edilen ve aradan geçen 7 yılda tamamlanamayan inşaattaki gecikmeleri defalarca Meclis gündemine taşıyan CHP’li Yavuzyılmaz ise gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamasından şu ifadelere yer verdi:

“Zonguldak’ın merkezinde yürütülen, ilk ihalesi 25 Kasım 2014 tarihinde yapılan, Zonguldak Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatının 4. defa açıklanan bitim tarihi olan 18.08.2022 tarihinde tamamlanamayacağını görmemiz üzerine vermiş olduğumuz soru önergemiz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yanıtlandı.

Verilen yanıtta, yüklenici firmanın ek süre talep ettiğini ve böylelikle inşaatın bitimin bir kez daha ertelenerek yeni bitin tarihin 27.12.2022 olarak belirlendiği anlaşılıyor.

5. defa ilan edilen bu yeni tarihte, şayet inşaat bitirilebilirse, 8 yılın sonunda Zonguldak halkı yeni tapu dairesine kavuşmuş olacak.

Yapımı adeta yılan hikayesine dönen ve kamu zararına yol açan süreçlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle