SON DAKİKA

TAHLİSİYE EKİBİNE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA ALABAŞ; MADEN İŞÇİSİNİN GURURU OLDUNUZ

Karaman’ın Ermenek ilçesinde bulunan bir linyit ocağında 28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen su baskını sonrası arama-kurtarma çalışmalarına katılan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye ekipleri dönüşümlü olarak çalışmalarını sürdürüyor. 23 Kasım, 2014 17:56 Güncelleme: 23 Kasım, 2014 17:56 TAHLİSİYE EKİBİNE ÇİÇEKLİ KARŞILAMA
ALABAŞ; MADEN İŞÇİSİNİN GURURU OLDUNUZ

Son olarak Ermenek’te görev yapan TTK Karadon Tahlisiye Ekibi’nin bir bölümü, 22 Kasım 2014 tarihinde akşam saatlerinde Zonguldak’a döndü. TTK Kozlu Tahlisiye ekibi ise önceki gün Ermenek’e hareket etmişti. TTK Kozlu ve Karadon Tahlisiye ekipleri Ermenek’te arama çalışmalarını sürdürüyor.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile GMİS Karadon Şube Başkanı Neşat Cebeci ile Şube Sekreteri Adnan Tıska, Karadon Tahlisiye ekibini Madenci Anıtı alanında çiçeklerle karşıladı.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, “Sizler, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın, maden işçilerinin gururu oldunuz. Zonguldak’ı ve maden işçisini gururla temsil ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz.

2014 yılı Türkiye’de madencilik sektörü açısından sıkıntılı ve sancılı bir yıl oldu. Soma kazasının acısını yüreğimizden atamamışken Ermenek kazası meydana geldi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Türkiye’nin madencilik okulu olduğunu Genel Maden İşçileri Sendikası olarak her zaman söylüyoruz. TTK Tahlisiye ekiplerimiz, Soma kazasında, ardından Ermenek kazasında bunu bir kez daha gösterdiler ve tescillemiş oldular. TTK Tahlisiye ekipleri, TTK’nın mutlaka yaşatılması gerektiğini, madencilik sektörü açısından buranın ne derecede önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Ermenek kazasının hemen ardından bugüne kadar orada görev yapan arkadaşlarımız var. Bugün dönen ekibimiz orada 17 gün aralıksız görev yaptı. Ermenek’te görev devam eden arkadaşlarımız var.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı olarak sendikamız ve maden işçileri adına sizleri yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum.

Allah’tan böylesine kazaları bir daha maden işçisine yaşatmamasını diliyorum” dedi.

TTK Karadon Tahlisiye Ekibinde görevli Başmadenci İsmail Cebeci de, 17 gündür Ermenek’te arama-kurtarma çalışmalarında görev yaptıklarını belirterek, “Acı bir kazanın ardından Ermenek’e giderek 17 gün oradaki çalışmalarda görev yaptık. Tüm arkadaşlarımızın özverili çalışmaları herkesin takdirini kazandı. Madencilikte uzmanlaşmış bir ekiple çalışmalarımızı sürdürdük. Ekibimizin bir bölümü halen Ermenek’te görev yapıyor. Kozlu Tahlisiye ekibimiz de onlara katıldı. Görev verildiği an yeniden Ermenek’e gideceğiz. Biz her an için göreve hazırız.

Sendikamızın Genel Başkanı Sayın Alabaş’a ve Şube yöneticisi arkadaşlarımıza bu karşılama için çok teşekkür ediyoruz. Bizim için de moral oldu” dedi.

 

Yorum Ekle