SON DAKİKA

Süslü kadınların farkındalık turu

Süslü kadınların farkındalık turu 25 Eylül, 2016 17:07 Güncelleme: 25 Eylül, 2016 17:07 Süslü kadınların farkındalık turu

Ereğli Anıt önünde bisikletleri ile toplanan bir gurup Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ düzenlendi. Tur öncesi gazetecilere topluluk adına açıklamada bulunan Bilge Özdemir, tur etkinliğinin bu sene ikincisinin yapıldığını ve katılımın daha fazla olacağını düşündüklerini söyledi. Amaçlarının kadın bisiklet sürücülerinin trafikte var olacağını anlatmak ve bunun farkındalığını göstermek istediklerini, bu sene bisiklet yolu yerine trafikte bisikletlerini kullanacaklarını kaydetti. 

KASKSIZ, KORMA MALZEMELERİ OLMADAN POLİS EŞLİĞİNDE FARKINDALIK 

Yapılan konuşmanın ardından Süslü kadınlar Devrim Bulvarı Atatürk anıtından başlangıç yaptı. Kimi kadınlar eşleri ve küçük çocukları ile etkinliğe katılırken, kimi kadınlar ise bisikletlerinin arkasında taktıkları aparatlarla çocuklarını de tura katılımını sağladı. Farkındalık yaratmak isteyen Süslü kadınların kask ve koruma malzemeleri olmadan bisiklet turuna çıkarken, yollarına polis nezaretinde devam ettiler. Yaklaşık 50 kadının katıldığı etkinlik 7 kilometrelik yol güzergahının tamamlanması ile sona erdi. 

Yorum Ekle