SON DAKİKA

Sürücülerin böyle bir hakkı yok!

Sürücülerin böyle bir hakkı yok! 29 Mart, 2017 10:46 Güncelleme: 29 Mart, 2017 10:46 Sürücülerin böyle bir hakkı yok!

Şehirde birçok alanda keşmekeşin devam ettiğini en iyi gösteren hususlardan birisi de hemen her gün otobüs duraklarında yaşadıklarımız olsa gerek.

OTOBÜS DURAĞINA ARAÇ PARK EDEMEZSİNİZ!
Ereğli’de esas büyük sıkıntılar ve tartışmalar otobüs duraklarında yaşanıyor. Otobüs durakları tam anlamıyla bir dert;  Hem halk otobüslerini kullanan sürücüler için hem de o duraklarda bekleyen vatandaşlar için!

Ceplerin bir anlamı var; orası halk otobüslerinin yolcu indirme ve bindirme yeri. Siz o alanı kullanamazsınız!
Ne yazık ki birçok sürücü için bu net kuralın herhangi bir hükmü yok. Onlar bildiğini okuyor, otobüs duraklarına ya da hemen girişlerine park ediyorlar. Böylece otobüslerin yanaşması mümkün olamıyor. Vatandaş da yolun ikinci şeridinde durdurmak zorunda kalıyor otobüsleri. İndirme bindirme işlemi olması gereken yerde değil yolun ikinci şeridinde gerçekleştiriliyor. Doğal olarak yolun ikinci şeridinde bulunan diğer sürücüler otobüs şoförünün bu aktiviteyi bitirmesini bekliyorlar. Ne kadar sürücü varsa geride, o sürücülerin hepsi belli bir zaman trafikte zaman ve vakit kaybediyorlar!

Otobüs duraklarına bazı sürücülerin park etmesi, bazı otobüs şoförlerinin durağı es geçmesine de sebep oluyor! Eğer son anda birisi şoförü aracıyla birlikte durdurmayı başarırsa “Durakta araç var, sizi yolun ortasında alamam, yasak!” cevabını alabiliyor.
Kimi sürücüler otobüs durağını boş görünce yanaşıyorlar hemen. Sanki kendilerinden başka akıllı yok! Araçlarını park ediyorlar. Tam çıkacakken kendilerine park ettikleri yerin otobüs durağı olduğunu hatırlatıyoruz. “

Bazıları “İki dakika işim var, hemen geleceğim!” diyerek kendisinden başka pek kimseyi umursamadığını gösteriyor.

Hiç şüphesiz bu şehirdeki sürücülerin en büyük problemlerinin başında park yeri sorunu geliyor. Araçlarını park edecek yer yok. Bu yüzden neredeyse tüm cadde ve sokaklarımız park edilmiş araçlarla dolu.
Şehirde yeteri kadar otopark olmadığından bazı sürücüler kendilerinde otobüs duraklarına bile park etme hakkı görebilirler. Ancak böyle bir hakları kesinlikle yok. Çünkü bu nedenle hem otobüs şoförlerine hem de otobüslerle bir yerden bir başka yere gitmek isteyen vatandaşlara sıkıntı vermiş oluyorlar. Otobüsler ikinci şeritte durmak zorunda kaldıkları için zaman zaman trafik de aksıyor.


Yorum Ekle