SON DAKİKA

Süleymanbeyler, Dağlıca ve Yalnızçam köylerinde inceleme

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli’ye bağlı köylerde incelemelerde bulundu. 07 Mayıs, 2021 04:19 Güncelleme: 07 Mayıs, 2021 04:19 Süleymanbeyler, Dağlıca ve Yalnızçam köylerinde inceleme

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli’ye bağlı köylerde incelemelerde bulundu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, beraberinde Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Sezer, Necati Akdeniz, Talip Seyhan, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Kemal Karca, Rıfkı Gültekin, Hüseyin Engin, Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Metin Kaya, Müdür Yardımcısı Mefar Çubukçu, Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, Kdz. Ereğli Şantiye Şefi Kaan Güçer ve TAT Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu ile birlikte; Süleymanbeyler, Yalnızçam, Dağlıca, Esenköy, Çiğdemli ve Ormanlı köylerinde devam eden çalışmaları yerinde takip etti.

Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyetin Kdz. Ereğli’deki ilk durağı Süleymanbeyler Köyü oldu. Heyet, burada köy içinde yapılan çalışmaları yerinde incelerken; Köy Muhtarı Mehmet Morcu’dan da köyün sorun ve taleplerine ilişkin bilgi aldı.

Süleymanbeyler Köyü’nün ardından sırasıyla Dağlıca ve Yalnızçam köylerinde temaslarını sürdüren Vali Tutulmaz ve beraberindekiler; bir süre önce elim bir kazanın yaşandığı dar yolda başlatılan genişletme çalışmalarını yerinde takip ettiler. Dağlıca Köyü Muhtarı Mehmet Başaran ile Yalnızçam Köyü Muhtarı Ersin Kuşçu, yapılan çalışmadan dolayı heyete teşekkür ederken; Vali Tutulmaz ile Milletvekilleri de Muhtarlarla bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinlediler. Dağlıca Köyü programı, Vali Tutulmaz’ın Köy Konağı çalışmalarının hızlandırılması talimatının ardından, heyetin köyde bulunan ortaokulda vatandaşlarla bir araya gelip hasbihal etmeleriyle birlikte sona erdi.

Dağlıca Köyü’nden Esenköy Köyü’ne geçen Vali Tutulmaz, AK Partililer ve Özel İdare yetkilileri; burada da yol çalışmalarını inceleyerek Köy Muhtarı Kazım Arslan’dan bilgi aldılar. Esenköy Köyü’nden Çiğdemli Köyü’ne geçen Vali Tutulmaz, Kaymakam Çorumluoğlu, Milletvekilleri ve beraberindekiler; Çiğdemli Köyü’nün ve grup yolu olarak da civar köylerin kullandığı ‘Çiğdemli Köprüsü’nde incelemede bulundular. Ormanlı Beldesi Belediye Başkanı Bayram Başol ile Çiğdemli Köyü Muhtarı İsmail Aksoy’un da hazır bulunduğu incelemede köprü ile ilgili bilgi veren AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Çiğdemli Köprüsü’nün uzun yıllar Çiğdemli ile civar köyler tarafından kullanılan bir köprü olduğunu hatırlatarak; köprünün yıkılarak yerine daha modern ve güvenli bir köprü inşa edildiğini söyledi. Bozkurt, ayrıca, hizmete alınan köprüde emeği geçenlere teşekkür etti.

Çiğdemli Köyü’nün ardından Sarıkaya Köyü’nde devam eden yol çalışmalarını da yerinde takip eden heyet, Sarıkaya Köyü Muhtarı Remzi Hamurcu’dan çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Ormanlı Köyü’ndeki köprüyü de yerinde inceleyen heyetin ziyaretinde Muhtar Azası da hazır bulundu.

Vali Tutulmaz, Kaymakam Çorumluoğlu, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclis Üyeleri ve Özel İdare yetkililerinin programı Ormanlı Belediyesi ziyaretiyle sona erdi. Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol; Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyete, Kdz. Ereğli’de yaptıkları incelemeler ve kendisini ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür etti. Başol, belediye olarak beldede yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verirken; Vali Tutulmaz da Başol’a başarı dileğinde bulundu.

Yorum Ekle