SON DAKİKA

Suç duyurusuna olumsuz yanıt geldi

Suç duyurusuna olumsuz yanıt geldi 22 Ağustos, 2017 13:42 Güncelleme: 22 Ağustos, 2017 13:42 Suç duyurusuna olumsuz yanıt geldi

Ereğli’de, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) eski Başkanı Emin Semih Özkök, Barzani’nin Türkiye’ye gelişinde havalimanlarında sözde kürt bayrağı asılmasına yönelik yaptığı suç duyurusuna olumsuz yanıt geldiğini söyledi.

Aynı zamanda, CHP 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı Özkök, gelen sonuca temyiz hakkını kullanmak amacıyla geldiği Karadeniz Ereğli Adliye Sarayı önünde  yaptığı açıklamada, yapacağı itirazın, Barzani’nin kürt devleti kurabilmek amacıyla referanduma gitmek istediği günlere denk gelmesinin de anlamlı olduğunu söyledi.Özkök açıklamasında "27 Şubat 2017’de, Barzani’nin Türkiye’ye gelişi esnasında, Ankara Esanboğa Hava Limanı ve İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda göndere çekilen sözde Kürdistan bayraklarının, Türk Bayrakları ile eşit mesafede çekilmesinin yasaya, kanuna, ülkemizin geleneklerine ve uluslar arası ilişkilere aykırı olduğu konusunda bir suç duyurusunda bulunmuştum.  Yaptığım bu suç duyurusuna ilişkin ise olumsuz yanıt aldım. Gelen bu olumsuz yanıta karşı ise 15 günlük süre içerisinde, ilgili mahkemelere itiraz süresi vardı, bugün de sürenin son günü. Tam da Barzani’nin, Irak topraklarından ayrılmak üzere bir referandum hazırlığında olduğu bir dönemde bizim, bu referandum sonuçlanmadan önce böyle bir devleti tanımış olmak gibi bir hataya düşmemizin önünü kapatmak üzere bir yurttaşlık görevi yapacağım. Bu doğrultuda temyiz hakkımı kullanacağım dilekçemi de ilgili mahkemeye teslim edeceğim.”

Özkök, daha sonra dilekçesini vermek üzere Adliye Sarayı’na girdi.

Yorum Ekle