SON DAKİKA

STK’lara “Yer Tahsisi” gündemde!..

STK’lara “Yer Tahsisi” gündemde!.. 03 Ekim, 2018 15:23 Güncelleme: 03 Ekim, 2018 15:23 STK’lara “Yer Tahsisi” gündemde!..

 Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantılarının ilk birleşiminde, dernek ve vakıfların yerel şubelerine yer tahsisi konuları komisyona havale edildi.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantılarının ilk birleşimi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya geçirdiği operasyon nedeniyle tedavisi süren CHP İlçe Başkanı ve CHP Meclis Grup Sözcüsü  Şerif Sertan Ocakcı ile Meclis üyesi Fehmi Karaaslan mazeretleri nedeniyle katılmadı.

Başkan Uysal toplantının başında, CHP İlçe Başkanı ve CHP Grup Sözcüsü Sertan Ocakcı’ya geçmiş olsun dileklerini ifade etti. Uysal, Ocakcı’nın kendisini aradığını ve oğlu aracılığıyla durumu hakkında bilgi aldığını söyledi.

STK’LARA YER TAHSİSLERİ…

İlçeye bağlı Köseler Mahallesinde bulunan Mülkiyeti Belediyeye ait 2 katlı taşınmazın Köseler Mahallesi Muhtarlığı ile Köseler Mahallesi Kalkındırma Derneğine geçici yer tahsisi ele alında.

Önergenin görüşülmesi sırasında CHP Sözcüsü Özkan Özyağcı, bu arazinin Köseler mahalle olmadan köy halkı tarafından imece usulü yapıldığını ve buranın ne yapılması gerektiğine kendilerinin karar vermesinin daha iyi olacağı itirazında bulundu.  Ayrıca muhtarlığa daha önce Belediye Tansaş binasının tahsis edildiğini ifade eden Özyağcı bir mahalle muhtarlığına tahsis yapılması halinde tüm mahallelere aynı tahsisin yapılmasını gerektiğini söyledi.

Uysal da bunun üzerine, tüm mahallelere mahalle konağı yapma sözü bulunduğunu, buralarda vatandaşların taziye ziyaretleri veya mahalle toplantıları yapacağını söyledi. Uysal bu projenin kendi projeleri arasında yer aldığını ifade etti.

Ayrıca, iİlçenin Müftü Mahallesi Atatürk Bulvarı No:6, 6/1 ve 6/2’de bulunan mülkiyeti Belediyeye ait taşınmazların Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kdz.Ereğli Şubesi, (LÖSEV) Lösemili Çocuklar Vakfı Zonguldak İl Temsilciliği ve Zonguldak Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneğine geçici yer tahsislerinin yapılması da görüşüldü.   

Derneklere yapılan tahsisler kapsamında başka bir gündem maddesiyle  İlçenin Süleymanlar Mahallesi İstasyon Caddesi No:7’de bulunan mülkiyeti Belediyemize ait taşınmazın Türkiye Emekliler Derneğine geçici yer tahsisi de ele alındı.

Gündem maddeleri,  Hukuk İşleri Komisyonu’na havale edildi.

Yorum Ekle