SON DAKİKA

"Stem'le Köklü Eğitim" Projesi Ereğli'de başladı

"Stem'le Köklü Eğitim" Projesi Ereğli'de başladı 18 Aralık, 2017 17:01 Güncelleme: 18 Aralık, 2017 17:01 "Stem'le Köklü Eğitim" Projesi Ereğli'de başladı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) nın 2017 Teknik Destek Programı kapsamında Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “STEM’LE KÖKLÜ EĞİTİM” projesi kapsamında STEM eğitimleri Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda başladı.

STEM, dünya üzerinde uygulanan ve öğrencilerin gelişim sürecinde teknoloji, bilim, mühendislik, sanat ve matematik alanlarının senkronize gelişimlerini ön plana almış bir çerçevedir. Öğrencilerin bu disiplinlerin tümüyle birlikte geliştirdiği bilgi birikimlerinin daha kalıcı ve uygulanabilir bilgiler olduğunu, yeni öğrenilecek bilgilere farklı bakış açıları geliştirmelerini öngörür.

“STEM’LE KÖKLÜ EĞİTİM” projesi ile, 21. yy. becerilerine sahip bir nesil yetiştirmek için öğrencilere sorumluluk veren, onları düşündüren, onları küçük yaştan itibaren kodlama ve robotik gibi teknolojik bilgilerle donatan öğretmen sayısının artması hedeflenmektedir.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın konferans salonunda başlayan eğitimler 18-22 Aralık 2017 tarihleri arasında 5 gün sürecek. Kdz. Ereğli İlçesi merkez ve çevre okullarından ortaokul Matematik, Fen ve Teknoloji öğretmenleri ile, lise Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik öğretmenlerinin katılımıyla devam eden bu eğitimin ardından eğitime katılan öğretmenlere sertifikaları verilecek. 

 

Yorum Ekle