SON DAKİKA

STEM ile eğitimde farkındalık hedefleniyor...

“Eğitimde STEM Uygulamaları ve Eğiticilerin Eğitimi” devam ediyor 21 Aralık, 2017 15:06 Güncelleme: 21 Aralık, 2017 15:06 STEM ile eğitimde farkındalık hedefleniyor...

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2017 Teknik Destek Programı kapsamında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Eğitimde STEM Uygulamaları ve Eğiticilerin Eğitimi” adlı program Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı eğitim salonunda devam ediyor.

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren; fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbirleriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemidir. Yenilikçi düşünce yapısının gelişmesi ile birlikte girişimin ve inovasyonun artacağı göz önünde bulundurulduğunda özellikle Türkiye’nin potansiyelini ortaya çıkarılabilmesi için sahip olduğu genç nüfusa güçlü bir STEM altyapısı kazandırılarak sorgulayan,  araştıran,  üreten ve yeni buluşlar yapabilen bir neslin yetiştirilmesi gerekmektedir. STEM eğitiminin verilmesindeki amaç da bu gerekliliğe cevap vermektir.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının Teknik Destek Programı ile Zonguldak ilindeki STEM eğitiminin entegre edildiği fizik, kimya, matematik, biyoloji ve fen bilgisi gibi branşlarda toplam 25 öğretmenin bilgi seviyesinin artırılması ve STEM öğretim programları konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

 

Yorum Ekle