SON DAKİKA

SLOGAN’DA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin (EGD) 20’incisi geri kalan Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan slogan yarışmasının sonuçları 21.02.2014 Cuma günü açıklandı. 22 Şubat, 2014 20:09 Güncelleme: 22 Şubat, 2014 20:09 SLOGAN’DA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin (EGD) 20’incisi geri kalan Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan slogan yarışmasının sonuçları  21.02.2014 Cuma günü açıklandı. Törene, Zonguldak, Ereğli ve Alaplılı pek çok gazeteci yanı sıra Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile bazı yardımcıları ve meclis üyesi adayları katıldı.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, hem siyasi gündeme hem de düzenlenen geceye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“SANKİ PADİŞAHMIŞ GİBİ AYKIRI KARARLAR VERMEK SURETİYLE…”
Posbıyık, şöyle konuştu:“Değerli basın mensupları acı günleri tatlı günleri sıkıntıları, üzüntüleri hep birlikte geçiriyoruz. Zaman zaman üzüntülü anlarımız sevinçli anlarımız oluyor beraber paylaşıyoruz. Canımızı sıkan olaylar oluyor. Sevindiğimiz olaylarda oluyor. Ama her zaman basın vazgeçemeyeceğimiz vazgeçmesi mümkün olmayan son derece önemli bir kontrol merkezi olarak görüyorum. Çünkü görev yapan lider pozisyonunda olan belediyede, milletvekilliğinde, kaymakamlıkta nerde olursa olsun mutlak suretle eleştiri gelmesi lazım. Eğer eleştiri gelmezse orda bulunan insanlar ben dahil bir an için kendimizi çok etkili görüyorum. Sanki padişahmış gibi aykırı kararlar vermek suretiyle bütün kalbimle katılıyorum samimiyetimle. Onun için en çok güvendiğim kendime inandığım yönümde aleyhimde eleştiri yapan gazetecilere şahsiyetime dokunmadığı takdirde asla dava edip neden böyle yazdın diye şey yapmam. Çok nadiren benim hislerimi ve duygularımı paylaşan insanlara zaman zaman telefon edip teşekkür ettiğim zamanlar olmuştur. Aynı duyguları paylaştığımız için olmuştur. Eleştirinin her zaman gelmesi lazım mutlak suretle olması lazım ki bizim lider konumda olanları yönetici konumda olanları da iyi yollara sevk etsin.”

Aynı gün, partisinin Merkez Seçim Bürosun açılışından ötürü yorgun olduğunu da söyleyen Başkan Halil Posbıyık, önümüzde ki seçimlerde %75 oy alacaklarını iddia etti. Posbıyık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün hem yorgunum hem de son derece mutluyum. Ben ve arkadaşlarım bugün çok güzel bir gün geçirdik. Seçim bürosu açtık ama adeta miting havasında bir ortam yarattık. Tabi burada bizim yaptığımız pek fazla bir şey yoktu. Burada vatandaşın ilgisi çok büyüktü. Eğer saf bir gözle ortama baktıysanız eğer ki ben net tespitlerimi yaptım. Çağrılma hudutları saat zaman bildirilmiş falan yoktu halisane safiyane bize duyulan ilgiden dolayı her mahalleden her köyden gelen hakikaten samimi ve sadece bizim olayımıza katkı vermeye gelen insanlar vardı ve gerçekten çok muhteşem bir ortamdı. Bu bizi son derece mutlu etti. Değerli arkadaşlarım önümüzde uzun bir süreç var. Yine birlikte koşturacağız. Biz koştururken sizlerde takip edeceksiniz yazacaksınız. Sizlerin de seçimlerde son derece büyük önemi var. Bunu inkar etmek mümkün değildir. Bu öneminizin bilinci içerisinde olduğunuzu özellikle bilmenizi istiyorum. İnşallah önümüzdeki dönem çalışmalarımızda ekibimle birlikte son en üst düzeye çıkmaya kararlıyım. Ve kesin hedefimizi koyduk. Kdz. Ereğli %75 oy, 31 belediye meclis üyesi hatta ve hatta 6 tane il genel meclisi diyoruz ve bu yola bu sloganla çıkıyoruz. Ama yüreğimizden gelen sesle samimiyetimizle ekipler buna inandığı için bu hedeflerimiz doğrultusunda gidiyoruz.”

KULAKLARINDAN ASTIĞINI SÖYLEDİ
Posbıyık, merkez seçim bürosu açılışında AKP ve DSP’nin doktor adayları için söylediği sözleri yineleyerek; “Eğer dikkat ederseniz diğer partilerde bulunan ve belediye başkanı adaylarım çok değerli çok şahsiyetli çok beyefendi insan olmalarına rağmen onları biz yetiştirdik partimizde. Belediye başkanı olarak biz gönderdik başlarına AKP’ye, DSP’ye. Belediye meclis üyelerine bakın yaramazlık yaptığı için kulağından tutup attığım adamlar hepsi listelerde belediye meclis üyesi. Dolayısıyla yaramazlık yapanlara değil asil belediye meclis üyelerine, asil il genel meclis üyelerine oy vermek gerektiğine inanıyorum. Ereğli halkı bunu net bir şekilde görüyor. Onun için neticenin çok hayırlı olacağına bütün yüreğimle inanıyorum. İzin verirseniz 40 yıldır Ereğli’de politika yapıyorum, 20 yılda belediye başkanlığı yapıyorum. Dolayısıyla bu noktada gözlemlerim sağlamdır iyidir. %75 alt limittir. Üst limitin nerelerde olacağını önümüzdeki günlerde onu da tahmin ederim ama bir atakım oluşumlar var. Onları gözlemlemem lazım diye düşünüyorum. İşin ciddi yönünü bıraktım espirili yönüne geçiyorum. Bir seneden beri ben size bakıyorum. İcap ediyorum durmadan. Bir ayda siz bana bakın diyorum ben bir alkış burda. Bu akşam ödüller vereceğiz arkasından arkadaşlarımın hazırladığı müzikleri sizlere takdim edeceğiz. Sizinde görmeniz lazım öz eleştiri ve tenkitleri yapmanız lazım gerektiğine inandığımız için böyle bir gece hazırladık. Hem müzik hem de yaptığımız müzikleri hazırladığımız görüntüleri sizlere izlettireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.
Gecenin ev sahipliğini yapan EGD Başkanı İ. Necati Günay, geceye katkılarından ötürü Posbıyık ve ekip arkadaşlarına teşekkür eti. Günay, internet yasaklamaları ile Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilere ilişkin yaptığı konuşmanın sonunu; “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek bağladı.
Gece, slogan yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

 

Yorum Ekle