SON DAKİKA

SİYASİ PARTİLER DESTEK VERECEK

Kdz Ereğli’de bir süre önce Ekonomik sorunlara ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan” Ereğli için mücadele Platformu “üyeleri destek ziyaretlerine devam ederek,24 Eylül Çarşamba günü yapılacak olan Eylem ve platformun yapmış olduğu çalışmalar için Siyasi partilerden destek istedi. 16 Eylül, 2014 16:10 Güncelleme: 16 Eylül, 2014 16:10 SİYASİ PARTİLER DESTEK VERECEK
Kdz Ereğli’de bir süre önce Ekonomik sorunlara ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan” Ereğli için mücadele Platformu “üyeleri destek ziyaretlerine devam ederek,24 Eylül Çarşamba günü yapılacak olan Eylem ve platformun yapmış olduğu çalışmalar için Siyasi partilerden destek istedi.

Ereğli için mücadele platformu ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Niyazi Özcan ve beraberinde oda başkanları ile birlikte, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Kdz Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve son olarak Milliyet Hareket Partisi Kdz Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker’i ziyaret ederek, 24 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirecekleri Eylem ve Platformun yapmış olduğu çalışmalar için destek istedi.

Grup Sözcüsü Niyazi Özcan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Çakır’a yaptığı ziyarette Yapacakları eylem için destek istediklerini belirterek, Oluşturmuş oldukları Ereğli için Mücadele Platformunun İstanbul’da ERDEMİR Genel merkezi önünde yaptıkları Eylemin ses getirdiğini dile getirerek, 24 Eylül’de yapacağımız Eyleme ve yaptığımız çalışmalara destek istiyoruz” dedi.

“SONUÇTA EREĞLİ İÇİN ÇIKILMIŞ BİR YOL”

Şahıs olarak Ereğli için mücadele platformunu desteklediğini ama ferdi olarak bir şey açıklamadan İl Başkanı ve Milletvekilleri ile görüşerek hareket edeceklerini belirten Çakır şunları söyledi;”Bu işin siyasi anlamdaki Pozisyonunu da büyüklerimizle bir istişare yapalım, yüksek ihtimalle olacağı kanaatindeyim ama istişare yapmamız gerekli sonuçta Ereğli için çıkılmış bir yol ben bu yolda sizlere başarılar diliyorum. Bu sorun bir-iki kişinin sorunu değil, Bu sorun tüm Ereğli’nin sorunu tabi bunun yanında bizlerinde olması gerekir. Bizler Değerlendirmelerimizi yaparız en yakın zamanda gerekli desteği sağlarız” dedi.

“BİZLER HER ZAMN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK,KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ereğli için Mücadele Platformu üyelerinin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli’nin yıllardan beri kan kaybettiğini belirterek; “Ereğli hepimizin, Ereğli yıllardan beri kan kaybediyor, tabi bu sadece Ereğli değil Zonguldak’ta aynı şekilde, Bizler defalarca Ereğli’nin, Zonguldak’ın Ekonomide, Ticarette, istihdamda gerilemesini kamuoyu ile paylaştık, Devlet ve Hükümet yetkililerine sesimizi duyurmaya çalıştık, Bu konuda hem fikiriz elbette, Eğer bizler bu gemideysek, bu gemide su almaya başladıysa, hele de şu en son torba yasadan sonra 4 bin 500 maden işçi sininde işsiz kalması ve giderek bu işsizliğin daha da tırmandırılması, Zonguldak’ı çok kötü günler bekliyor, Bizler Ereğli’nin sorunları için elimizi geçmişte sürekli taşın altına koyduk, bizler arkadaşlarımızı ile yapacağımız değerlendirme sonrasında gerekli desteği sağlayacağız” dedi.

“ATILACAK ADIM ÇOK ÖNEMLİ”

Platform üyelerinin ziyaret ettiği Ereğli Belediyesi Önceki Dönem Başkanı Halil Posbıyık’ta oluşturulan birlik ve beraberlik sayesinde önemli kazanımlar sağlanacağına inandığını ifade etti. Ereğli’nin son yıllarda sosyal, kültürel ve ekonomik yönden geri gittiğini savunan Posbıyık, bu noktada sivil toplum kuruluşlarının atacağı adımların önemli olduğuna dikkat çekti.

“EREĞLİ’MİZDE BİR MÜCADELE VARSA ORADA MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLUR”

Ereğli’de Bir mücadele varsa orada Milliyetçi Hareket Partisinin her zaman olduğunu ve olacağını belirten Milliyetçi Hareket Partisi Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker şunları söyledi;

“Ereğli’mizde bir mücadele varsa orada Milliyetçi Hareket Partisi olur. Bizde bu yolda sizin yapmış olduğunuz mücadeleyi görüyoruz tanık oluyoruz, hem basından hem özel hayatımızda bir Abi kardeşliğimiz, dostluğumuz söz konusu, mücadelenize bizler zaten yakından tanığız. Yanınızda çok değerli oda başkanlarımız, Ereğli’nin güzide insanları, muhtarımız, Esnafımız ve tüccarımız var. Dolayısıyla görüyoruz ki burada bir Ereğli tablosu oluşmak üzere dolayısıyla Milliyetçi Hareket Partisi bu mücadelenin içerisinde size her türlü desteği vermeye hazırdır, ayrıca bu destek lafında ötesinde biz bunu gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

Ziyaretlere, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek, Muhtarlar Derneği Başkanvekili Ali Kocatürk, Pazarcılar Odası Başkanı Fehmi Taşkın ile çok sayıda işadamı katıldı.

Ereğli İçin Mücadele Platformu 24 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 12.00’de Erdemir ofis binası yanındaki alanda bir miting düzenleyerek, Erdemir yöneticilerin ilçedeki tüccar, sanayici, nakliyeci ve esnaflara karşı uyguladıkları politikalara tepki gösterecek.

 

Yorum Ekle