SON DAKİKA

Silah ticareti yapan şahısları KOM Yakaladı

Silah ticareti yapan şahısları KOM Yakaladı 23 Ocak, 2021 13:10 Güncelleme: 23 Ocak, 2021 13:10 Silah ticareti yapan şahısları KOM Yakaladı

Çaycuma merkezli yasadışı silah ticareti yapan kişilerle ilgili beş İlçede operasyon yapıldı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen operasyonda 11 kişi yakalandı.

Zonguldak Valiliği’nden yasadışı silah ticareti ile ilgili şu açıklama yapıldı.

“Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Çaycuma ilçesi merkezli olarak yapılan araştırma neticesinde silah ticareti yapan şahıslarla ilgili olarak elde edilen bilgiler doğrultusunda Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığının 12.10.2020 tarihli talimatlarıyla İ.Ö.(33), B.D. (50), E.Ö.(44) ve E.K.(44) isimli şahıslar hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında şüpheliler takibe alınmış, 07.01.2021 günü E.Ö.’nün B.Y. isimli şahsa ruhsatsız tabanca sattığı tespit edilerek tabanca ele geçirilmiş ve şüphelilerin diğer hareket ve irtibatları tespit edilmiştir.

22.01.2021 tarihinde Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile şüpheliler ve şüpheliler ile irtibatlı toplam (11) şahsın yakalanması amacıyla Çaycuma , Gökçebey, Alaplı, Kilimli ve İl merkezini kapsayacak şekilde operasyon yapılmıştır.

Operasyonda (3) adet ruhsatsız tabanca, (13) adet  ruhsatsız tüfek, (2) adet kuru sıkı tabanca ve bir miktar uyuşturucu ele geçirilmiş, (11) şahıs yakalanmış, (5) ‘i Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır” denildi.

Yorum Ekle