SON DAKİKA

Sıcak pide kuyrukları Ramazan'a renk katıyor...

Sıcak pide kuyrukları Ramazan'a renk katıyor... 12 Mayıs, 2019 15:32 Güncelleme: 12 Mayıs, 2019 15:32 Sıcak pide kuyrukları Ramazan'a renk katıyor...

 Her ramazanda olduğu gibi Kdz. Ereğli’de vatandaşlar iftar öncesi sıcak pidelerden alabilmek için Vera’nın Meydanbaşı Fırını önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ramazanın vazgeçilmezi olan pide için kuyrukta bekleyen vatandaşlar, birbirleriyle sohbet etme imkanı bulurken, fırınlarda her yılki yaşanan yoğunluk, işletmecilerin de yüzünü güldürüyor.

Vatandaşlar iftarı beklerken hem vakit geçirmiş, hem de sıcak pide alarak buharı üzerinden gitmeden iftarını açıyor. Bu durumdan şikayet etmeyen vatandaşlar Ramazanın bu tür etkinlikler ile daha da renklendiğini belirtiyor. Vatandaşlar özellikle bol susamlı yumurtalı sıcak pideler ile iftar sofralarını süslemek için Meydanbaşı Fırını önünde kuyruklarda bekliyor.

PİDE RAMAZAN SOFRALARININ AYRILMAZ PARÇASI

İşletmeci Sinan Çapar, Ramazan'ın geleneksel ekmeği pide almak isteyen vatandaşların iftar öncesi uzun kuyruklar oluşturduğunu belirterek, "Pide Ramazan sofralarının ayrılmaz parçası. Bu nedenle vatandaşlar iftarlarını sıcak pide ile açmak için fırın önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. özellikle yumurtalı pidelere büyük ilgi var." dedi.

Öte yandan; Birbirinden özel lezzetler barındıran Vera Pastanesi 11 ayın sultanı Ramazan'da iftar sofraları için de tatlılar hazırlanıyor. Maharetli ustaların ellerinde hazırlanan baklava, güllaç, tulumba ve diğer tatlı türleri deneyimli ve güler yüzlü kadrosuyla, titizlik anlayışından ödün vermeden kaliteli hizmet sunan Vera’da sizleri bekliyor.

 

Yorum Ekle