SON DAKİKA

Şemsi Denizer, kabri başında anıldı

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilen işçi lideri Şemsi Denizer, ölümünün 21’inci Yıldönümünde mezarı başında anıldı. 07 Ağustos, 2020 07:15 Güncelleme: 07 Ağustos, 2020 07:15 Şemsi Denizer, kabri başında anıldı

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda katledilen işçi lideri Şemsi Denizer, ölümünün 21’inci Yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Denizer için Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Serdaroğlu Köyü’nde bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Sarılmış Gebeş, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız, Genel Teşkilat ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, İyi Parti İl Başkanı Yavuz Ermen ve parti yöneticileri, GMİS’e bağlı şubelerinin başkanları ve yöneticileri, Sendikamız eski Genel Başkanlarından Ramazan Denizer, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il genel meclis üyeleri, maden işçileri, emekli madenciler ile Denizer’in dost ve akrabaları katıldı.

Pandemiye karşı alınan tedbirler kapsamında sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen anma töreninde Kur-an ve duaların okunmasının ardından Denizer’in kabrine kırmızı karanfiller bırakıldı.

YEŞİL: İŞİMİZE, AŞIMIZA VE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİNDE YOLUMUZU AYDINLATIYOR

Denizer’in mezarı başında bir konuşma yapan Sendikamız Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları söyledi;

“Genel Maden İşçileri Sendikamızın Genel Başkanı ve TÜRK-İŞ’in Genel Sekreterliği görevini yaparken bundan tam 21 yıl önce 6 Ağustos 1999 tarihinde katledilen Önderimiz, Ağabeyimiz Şemsi Denizer’i sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Denizer; 1980 Askeri Darbesiyle büyük hak kayıplarına uğrayan işçilerin ve emekçilerin haklarını yeniden kazanma mücadelesinin önderi olmuştur.

Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada sendikal mücadelede saygıyla anılmaktadır.

Başta Şemsi Denizer olmak üzere, dönemin genel merkez ve şubeler yöneticilerinin önderliğinde, maden işçilerimiz, MTA işçilerimiz ve bölge halkımızla birlikte; ülkemizde ve dünyada, sendikaların hak ve demokrasi mücadelesi tarihinde yer alan 1990 Madenci Grevimiz, 1991 Zonguldak-Ankara Yürüyüşümüz ve 1994 kitlesel eylemlerimiz büyük bir disiplin ve kararlılıkla başarıya ulaştırıldı.

1990’lı yıllarda ülkemizdeki özelleştirme saldırılarına karşı tüm emek örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Emek Platformu’nda TÜRK-İŞ adına aktif olarak görev alan Şemsi Denizer, Zonguldak maden işçilerinin ve bölge halkının hak ve demokrasi mücadelesindeki deneyimlerini ülke geneline taşıdı.

İşçilerin, emekçilerin haklarını, ülkemizin zenginliklerini koruma ve geliştirme mücadelesinin en zorlu döneminde hayatını kaybeden Rahmetli Genel Başkanımız Şemsi Denizer sadece bizlerin değil, tüm emekçilerin mücadelesinde yaşamaya devam ediyor.

Bizlere emanet edilen bu mücadeleye her şart altında sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere, bölge halkımızla birlikte mücadeleyi sürdürecek ve Şemsi Denizer’i asla unutmayacağız.

21 yıl sonra, Genel Başkanımız, Önderimiz Şemsi Denizer’i; işimize, aşımıza, bölgemizin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkma mücadelesinde yolumuzu aydınlattığı için sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.

Ruhu şad, mekanı Cennet olsun”.

TÜRKMEN: ADAM GİBİ ADAMDI

Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Denizer’in kabri başında yaptığı konuşmada “Sadece bu topraklarda değil Türkiye Cumhuriyeti’nde ve dışarıda marka olmuş ve dolayısıyla bizim ve Türkiye’deki emekçi kardeşlerimizin her nereye gidersek gidelim rahmetle minnetle hürmetle andığı, bizim de gurur duyduğumuz bir kardeşimizdi.

Özetle söyleyeyim adam gibi adamdı, bu toprakların adamıydı ve bu toprakların insanlarını emekçilerini cesaret ve kararlılıkla savunan gözünü budaktan esirgemeyen, Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş bir kardeşimizdi” dedi.

Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu; “Şemsi Denizer başkanımız bir marka haline gelmiş, mücadelesiyle tüm sendikalara örnek olmuş bir önderdi. Mekanı cennet olsun” dedi.

Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar; “Buradan toplanmış olmamızın şehrimize, ülkemize katkısı olan insanlarımızın anılması saygı duyulması adına da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Allah mekanını cennet eylesin”.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen; “Türkiye’ye mal olmuş bir kişiydi, önderdi. Onun bıraktığı bayrağı ondan sonraki arkadaşlarımız alıp aynı kararlılıkla devam ettiriyorlar. Ben buradan bütün madenci arkadaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diliyorum. Zonguldak’ın, onun bıraktığı bayrağı yere düşürmeden taşıyacağına inanıyorum”.

 

TÜRK-İŞ, ANMA MESAJI YAYINLADI

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı iken hayatını kaybeden Şemsi Denizer’in ölümünün 21’inci yılı nedeniyle TÜRK-İŞ bir mesaj yayınladı.

Mesaj şöyle; “TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hunharca katledilen işçi lideri merhum Şemsi Denizer'i ölümünün 21. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz”.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle