SON DAKİKA

SELE KAPILAN OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜ İTFAİYE KURTARDI

Ereğli'de gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Hamzafakılı Deresi'nin taşmasına sebep oldu. Sel sularına kapılan bir otomobil, yaklaşık 400 metre sürüklendikten sonra ağaçlara takıldı. Sürücü, itfaiye tarafından yarım saatlik çalışmayla kurtarıldı. 21 Temmuz, 2014 09:57 Güncelleme: 21 Temmuz, 2014 09:57 SELE KAPILAN OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜNÜ İTFAİYE KURTARDI

Sabaha karşı şiddetini arttıran sağanak yağmurda dereler taştı, sokaklar göle dönerken Hamzafakılı mevkisinde bir otomobil sel sularına kapıldı. Asfaltı kaldıran sel sularıyla birlikte sürüklenen otomobilin sürücüsü 60 yaşındaki Hayrettin İnal büyük tehlike atlattı. Hayatta kalmaya çalışan İnal'ın otomobili, derenin içindeki ağaçlara takıldı. Haber verilen itfaiye ekipleri, olay yerine giderek kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık yarım saat sonra İnal, itfaiye ekiplerinin ipine tutunarak kurtuldu. Kurtarma çalışmasında olay yerinde olan köylülerden Sezgin Atalay, arabanın suyun asfaltı kaldırmasıyla sürüklenmesi sonucu dereye gittiğini söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın amcası Asım Candan ise Bölücek Köprüsü'nün altında yapılan doğalgaz ve su hattı çalışamaları sebebiyle köprü altının daraldığını, suyun buradan gitmediğini ve geri gelmesiyle birlikte derenin taştığını söyledi. Candan, "Milletvekiline bunu iletin. O benim yeğenim. Buralara sahip olup buralara baksın. Bu köprünün 1,5 metre yükselmesi gerekiyor." dedi. Köylülerden Ferhat Kızıl da dereye sürüklenen otomobilin sürücüsünün hayatını itfaiye erlerinin kurtardığını söyledi.

Yorum Ekle