SON DAKİKA

Selde son durum…

Selde son durum… 21 Haziran, 2019 07:53 Güncelleme: 21 Haziran, 2019 07:53 Selde son durum…

 

Ereğli'de sabaha karşı başlayan sağanak yağış sonrasında ilçeye bağlı Bakırlık köyü ve Kızılca köyü sular altında kaldı.

Ereğli’ de sabaha karşı başlayan sağanak yağış kısa sürede etkili oldu. Bakırlık köyünde yükselen sular yaklaşık 10 evi bastı. Evlerin kısa sürede boşaltılması ile her hangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Köy Muhtarı Rıza Demir ile yapılan telefon görüşmesinde herhangi bir kayıp kişinin ya da yaralananın olmadığı, sel sularının yaklaşık 10 eve girdiğini en büyük tehlikenin ise köyü besleyen elektrik trafosunun sular altında kaldığını kaydetti.

Diğer yandan Ereğli Belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri Kızılca köyünde dere yatağında ki evlerde mahsur kalanlar olduğu ihbarı üzerine köye yola çıktı. 

Ereğli ilçesine bağlı Bakırlık köyünde sel sularına kapıldığı yönünde ihbar yapılan kişi, ekiplerin çalışması sonucu köy içinde bulundu. AFAD Müdürü Ahmet Güngör, ihbarın ardından ekiplerin köye yönlendirildiğini anlatarak, "Ekipler köye ulaştı. Sele kapıldı denilen kişi sulara kapılmamış. Köyde bulundu kendisi. Ulaşılamayınca kayıp sanmışlar. Sıkıntılı bir durum yok" dedi.

Köyde dere taşması sonucu bazı ev ve ahırları su bastı. Mahsur kalanlar ekipler tarafından kurtarıldı. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumoğlu da ekiplerin köyde olduğunu mahsur kalan bazı vatandaşların güvenli bölgelere alındığını söyledi.

Sel suyu içinde kalan ve arıza yapan minibüs başka bir araç ile çekilerek tamirhaneye götürüldü. Evleri sular altında kalan vatandaşlar ise devlet büyüklerinden yardım istedi.

Yorum Ekle