SON DAKİKA

Sarıkamış’ta Şehit düşen vatan evlatlarını unutmayacağız

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Sarıkamış şehitleri anısına bir mesaj yayımladı. 05 Kasım, 2021 16:19 Güncelleme: 05 Kasım, 2021 16:19 Sarıkamış’ta Şehit düşen vatan evlatlarını unutmayacağız

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Sarıkamış şehitleri anısına bir mesaj yayımladı.

Posbıyık mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Her 7 Kasımda tarihimizin en hüzünlü, en zor sayfalarından birini hatırlıyoruz.

Tarihimizde büyük kahramanlıklarla beraber büyük facialar da yaşanmıştır. Birinci Dünya Savaşı'nda Sarıkamış harekatına destek malzemeleri taşırken Karadeniz Ereğli'de batırılan üç gemi Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa'yı ve orada şehit düşenleri unutmuyoruz. Sarıkamış harekatında verdiğimiz binlerce şehidimizi rahmetle anıyoruz.

7 Kasım 1914’te Rus donanması tarafından batırılan üç nakliye gemisinde şehit olan askerlerimizin gösterdiği kahramanlığı ve o kahramanlığın yazdığı destanı büyük bir saygıyla hatırlıyoruz.

Prof. Dr. Bingür Sönmez Hocamız, yıllar süren kararlı çalışmalarıyla Sarıkamış’la ilgili tarihi gerçeği ortaya çıkarmış, ışık tutmuştur. Sönmez, Bahr-i Ahmer, Bezm-i Alem ve Mithat Paşa gemilerinin mürettebatlarının isimlerini tespit etmiştir. Biz de o yıllarda Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak yaptırdığımız anıta bu isimleri yazdık.

Bu anıtta hem Sarıkamış’ta şehit olan Karadeniz Ereğlililerin hem de batan 3 geminin 221 mürettebatının isimleri yazılı. Hem onları hem de Sarıkamış'ta şehit düşen binlerce vatan evladını rahmetle, minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ereğli bu isimleri unutmayacak.”

 

 

Yorum Ekle