SON DAKİKA

Sanat sokağı’na resim galerisi yapılacak

Amfi tiyatro’nun üzeri kapatılacak 07 Temmuz, 2021 15:50 Güncelleme: 07 Temmuz, 2021 15:50 Sanat sokağı’na resim galerisi yapılacak

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Sineması altına ve İş Bankası yanına 2 yeni kafe yapacaklarını açıkladı. Posbıyık, Sanat Sokağı’na resim galerisi yapıp, Amfi Tiyatro’nun da üzerini kapatacaklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye meclis toplantısında yeni yapacakları projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Posbıyık, Erdemir Sineması altına ve İş Bankası yanına 2 yeni kafe, Sanat Sokağı’na resim galerisi yapacaklarını, Amfi Tiyatro’nun da üzerini kapatacaklarını açıkladı.

ERDEMİR SİNEMASI ALTI KAFE VE BAHÇE

Posbıyık şunları söyledi:

“belediyenin, Erdemir sineması altında 6 bin 300 m2 yeri var. Bu bölgeye avam projesi yapıldı ihaleye verdik. Projeyi alır almaz hemen ihaleye çıkacağız. Okullar bölgesi TED, Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Okulunun olduğu bölge. Çok muhteşem bir yer zaten yeşil alan olarak bize verildiği için kısıtlı ölçüde inşaat yapabiliyoruz daha ziyade doğal havayı teneffüs etmek için. Buraya bahçeli kafe yapacağız.

-İŞBANKASI YANI RESTORAN KAFE-

İş Bankası yanına restoran kafe projesi hazırlıyoruz. İş Bankası’nın yanında bir arazi var, daha önce inşaat yapmaya karar vermiştik iptal ettiler. Orada bize bir bölgeye yapı izni veriliyor. Projeyi hazırlıyoruz teraslı, altında bodrum. Kafe restoran olacak, yan tarafı park ve bahçe olarak hizmet verecek.

-SANAT SOKAĞI RESİM GALERİSİ PROJESİ-

Sanat sokağı gelişiyor. Sanat sokağına resim-fotoğraf galerisi yapmak istiyoruz. Ereğli’ye gelen turistler festivali soruyor. Festivalde ödül alan ünlüleri, coşkuyu, Hamsi festivalini, Bıcırıklar şenliğini, Ereğli’de yapılan etkinlikleri, sosyal etkinlikleri burada hem halkımıza hem kentimize gelen yerli turistlere, konuklarımıza anlatmak istiyoruz.

-AMFİ TİYATRO ÜZERİ KAPATILACAK-

Amfi tiyatronun gölgeliği rüzgar ve fırtınada yıkıldı. İhaleye çıkılacak, arkadaşlar yeni modern bir proje hazırladılar.

Yorum Ekle