SON DAKİKA

Saldırgan köpek yoktur...

Ereğli İzmirlioğlu ilköğretim okulu öğrencileri Veteriner hekim Hüseyin Demircan ve Hakan Türkoğlu'nu ziyaret ederek hayvanlar ve veteriner mesleği hakkında bilgiler aldı. 06 Ekim, 2017 10:04 Güncelleme: 06 Ekim, 2017 10:04 Saldırgan köpek yoktur...

Ereğli İzmirlioğlu İlköğretim okulu 3/E sınıfı öğrencileri, rehber öğretmenleri Şadiye Çakır nezaretinde hayvan hakları günü dolayısıyla Veteriner hekimler Hüseyin Demircan ve Hakan Türkoğlu'nu ziyaret etti. Öğrenciler veteriner hekimlerden veteriner hekimliğine gelen kedi, köpek ve diğer hayvanların tedavi ve bakımlarının nasıl yapıldığı konusunda bilgiler aldı.

Veteriner hekim Hüseyin Demircan'a 'Saldırgan köpekleri nasıl tedavi ediyorsunuz sorusunu yönelten öğrencilere cevap veren Demircan " Tedavi için gelen saldırgan olan köpeklerin genellikle yanlarında sahipleri oluyor. Onların yardımı ile tedavilerini yapıyoruz. Bir de bu tür köpekler için kullandığımız araç ve gereçlerimiz var. Sahipleri olmazsa onlarla durdurup uyutarak tedavilerini yapıyoruz. Unutmayın ki Saldırgan köpek yoktur. Sahipleri tarafından saldırgan yetiştirilen köpek vardır. Köpekler nasıl yetiştirilirse o şekilde davranırlar. Sokak köpekleri bazen saldırgan olabiliyor. Bunun sebebi ya aç kalmışlardır, ya da sizlerden korkmuşlardır.  O nedenle sizler evde artan yemeklerinizi dökmek yerine köpeklerle ya da sokak hayvanları ile paylaşırsanız onları doyurmuş olursunuz" dedi.

Öğrenciler bilgilendirmenin ardından veteriner kliniğinden ayrılarak okullarına geri döndü.

Yorum Ekle