SON DAKİKA

Sakindere - Aktaş Yeni Bağlantı Yolu İle Buluşacak

Sakindere - Aktaş Yeni Bağlantı Yolu İle Buluşacak 29 Temmuz, 2022 15:33 Güncelleme: 29 Temmuz, 2022 15:33 Sakindere - Aktaş Yeni Bağlantı Yolu İle Buluşacak

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye ekiplerinin sahada yürüttükleri çalışmaları denetledi. Sakindere Projesi 2. Etap çalışmaları kapsamında Sakindere ile Aktaş’ı buluşturacak yeni bağlantı yolunu inceleyen Başkan Posbıyık, “Bu çalışmaları Hatip Cami önünde yapacağımız operasyonlarla birleştirdiğimizde bölgenin trafik yükünü en aza indireceğiz” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye ve Avrupa’da ses getiren ülkenin en büyük ödüllü festivalinin bitiminin ardından belediyenin yaptığı önceden planlanmış çalışmaları yerinde inceledi.

Beraberinde Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert ve ilgili teknik ekiple sahadaki çalışmaları gezip, brifing alan Başkan Posbıyık, Sakindere 2. Etap çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgenin trafik yükünün azalacağını söyledi.

Başkan Posbıyık, “Sakindere'de çok zahmetli bir çalışma yapıyoruz. Hep ifade ediyorum, eskiden buradan katır geçmezdi ama Londra asfaltına döndürdük, daha da döndürmeye devam ediyoruz. Burası çorak yerdi, zamanında aldığımız büyük büzlerle alt yapıyı yaptık. Bağlantı yolunu açarken kayalık bir nokta karşımıza çıktı. Kayaları kırarak yolu açacağız ve büz döşemeye devam edeceğiz. Sakindere ile Aktaş’ı bağlamış olacağız. 900 metrelik yolun 600 metresini açtık. Bölgenin bu çalışmayla çehresini değiştireceğiz. Hatip Cami'nin önünde yapacağımız operasyonlarla buraları da birleştirdiğimiz zaman trafiği minimuma indireceğiz” dedi.

 

Yorum Ekle