SON DAKİKA

“Sahte Cennette ki Sessiz Çığlık" Çok beğenildi

“Sahte Cennette ki Sessiz Çığlık “ isimli tiyatro oyununu Ereğli’de çok beğenildi… 11 Nisan, 2018 12:33 Güncelleme: 11 Nisan, 2018 12:33 “Sahte Cennette ki Sessiz Çığlık" Çok beğenildi

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Yeditepem Sanat Tiyatrosunun hazırlamış olduğu “Sahte Cennette ki Sessiz Çığlık “ isimli tiyatro oyununu Ereğli’ye getirdi. Oyunun gündüz bölümü çocuklar, akşam bölümü de yetişkinler için sergilendi.

Uyuşturucu bağımlılığı ve kullanımına karşı halkın bilinçlendirilmesi hedeflenerek hazırlanan oyun, oyunun yazılmasından sahnelenmesine kadar gelen süreçte Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ve AMATEM Doktor kadrosu ile birlikte çalışılan özel bir oyun olma özelliğini taşıdı.

Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak gösterime sunulan “Sahte Cennette ki Sessiz Çığlık” isimli oyundan çok etkilendiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, oyunun her bölümüyle bir ders niteliğinde olduğunu belirtti.

Sahnede oyunculara çiçek vererek tek tek kutlayan ve başarılarının devamını dileyen Başkan Uysal, “Uyuşturucu bağımlılığı ve kullanımına karşı halkımızın bilinçlendirilmesi hedeflenerek hazırlanan ve aynı zamanda psikolojik-pedagojik ve duygusal örgüsü kusursuz hale getirilen ve akademik destek almış tek gençlik oyunu unvanına sahip olan bu oyun, hayatımızın gerçeklerini bizlere anlattı.

Bu oyun hayattan ders çıkarmamızı ve uyuşturucu ile nasıl mücadele edilmesi gerektiğini düşünmemize neden oldu. İsterdim ki ücretsiz bu oyunu, tüm ilçe halkımız özellikle geleceğimiz olan gençlerimiz izlesin ve düşünsün. Katılımlarından dolayı da ilçe halkımıza teşekkür ediyorum. “ dedi.

 

 

Yorum Ekle