SON DAKİKA

Şahin: "Zorlu bir süreci yönettik"

Şahin: "Zorlu bir süreci yönettik" 02 Nisan, 2019 13:12 Güncelleme: 02 Nisan, 2019 13:12 Şahin: "Zorlu bir süreci yönettik"

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Kdz.Ereğli'nin kaybedilmesinin faturası Hüseyin Uysal'a kesildi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı'nda 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirmek üzere basın toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya seçimleri kazanan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ile seçimleri kaybeden Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin ve Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Güldalı katıldı. Toplantıda SKM Başkanı Avukat Adem Öztürk ve çok sayıda partili de hazır bulundu.

"ZORLU BİR SÜREÇ YÖNETTİK"

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, 31 Mart seçimlerine kadar olan süreçte tüm teşkilat unsurları ile birlikte çok çalıştıklarını belirterek; “zorlu bir süreci yönettik. Ama bilinmesini istiyorum ki bir belediye başkanı adayı için en zor olan ondan önceki bir belediye başkanının yükünü bagajında taşımaktır. Biz bagajımızda bu yükü taşıdık ve bu yük bizi çok ağırlaştırdı, çok zorladı. Yani geçmiş 5 yılın faturasını biz ve arkadaşlarımız ödedik. Maalesef böyle bir gerçeklikle karşı karşıya kaldık. Çünkü her gittiğimiz sokak ve mahallede bunu açık, net gördük. Bütün eksikliklerin başarısızlıkların faturası bize kesilmiş oldu netice itibariyle. O yüzden 26 bin 500 civarında oy bu seçimde aldık. Takdir milletimizin, sonuç başımızın üstüne.

"BİZ ARTIK YENİ SEÇİMLERE BAKACAĞIZ"

Biz başaramadık, başaran belediye başkanımız Halil (Posbıyık) bey göreve başlayacak yakında, onu tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. İnşallah Ereğli’nin hak ettiği hizmetleri Ereğli’ye sunar. İnşallah başarılı olur Ereğli 5 yıl kaybetmez. Tabi biz bu süreçte sokakta caddede gezerken birçok hemşerimizi de rahatız ettik; müzik sesimizle ya da kendimiz ben onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum. Bugüne kadar bizimle beraber gezen mücadele eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halil bey de biliyorsunuz 1989’da girdiği ilk seçimde Ruhi Cöbekoğlu’na karşı başarılı olamamıştı. İkinci seçimde başarılı olmuştu. Biz artık yeni seçimlere bakacağız, önümüze bakacağız.”diye konuştu.

"MADDİ MANEVİ KOŞTUM"

Şahin, şuandan itibaren yapılması gerekenin seçilenleri tebrik etmek olduğunu söyledi ve “20 belediye meclis üyesi Cumhuriyet Halk Partisi kazandı, 11 belediye meclis üyesi AK Partili kardeşlerimiz kazandılar. Arkadaşlarımızın tamamını başarılı hizmetlere imza atmalarını temenni ediyoruz. Çünkü onların başarısı ya da yeni seçilen belediye başkanının başarısı Ereğlimiz de hepimizin başarısı olacaktır. Başarısızlıkları da maalesef hepimizin başarısızlığı olacaktır. İnşallah güzel hizmetlere imza atarlar. Ereğli hak ettiği yerlere gelir, duamız odur. Ben de her zaman yardımcı olmaya hazırım. Erol Şahin olarak ben buradayım, hazırım, yardımcı olabileceğim konular varsa, Ereğlimiz için yapılacak ne varsa, ne zaman yapılacaksa ben de burada hazır olduğumu, ihtiyaç duyduklarında yardımcı olabileceğimi ifade ediyorum. Birçok etken bir araya geldi ve zorlu bir seçim dönemi yaşadık. Allah şahit, bana verilen görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. Maddi ve manevi koştum, koşturdum. Elimden geleni yapmaya çalıştım. O yüzden içim o kadar rahat ki, gönlüm o kadar rahat ki; hiçbir art niyet olmaksızın seviyemizi olabildiğince yüksek tuttuk. Hiç kimseye belden aşağı bir söylemde bulunmadık, saygı sınırını aşan hiçbir ifademiz olmadı. Yani Ereğli bu seçimlerde daha kaliteli, daha seviyeli bir seçim yaşadı. Halkımız sandıklara özgür iradeleri ile gitti. Ne var ki; biz tüm hemşerilerimize ulaşmakta sıkıntı yaşadık. Kendimizi tanıtmakta sıkıntı yaşadık belki. Zaman belki yetmedi ama şimdi önümüzde bir 5 sene daha var. Bu zaman içinde halkımızla hep birlikte olacağız. Geleceğimize hep beraber bakacağız. Seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bizim için çalışan herkes haklarını helal etsinler. ”ifadelerine yer verdi. AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK"

31 Mart’ta gerçekleşen seçimlerin; Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu seçimde seçilen tüm arkadaşları kutluyoruz. Bizler ilçe teşkilatı olarak; bir yandan il genel meclisi, bir yandan beldeler, bir yandan ilçeyle beraber elimizden geleni yapmaya çalıştık. Seçim koordinasyon merkezinin talimatları doğrultusunda kademelerimizle birlikte Ereğli’mizde Cumhurbaşkanımızı ağırlama şerefine nail olduk. Çok ciddi bir organizasyonla, çok ciddi bir emekle, bakanlarımızı, bakan yardımcılarımızı, konuklarımızı Ereğli’ye layık, yakışan bir şekilde ağırlamaya çalıştık.

“EREĞLİ İÇİN DAHA FAZLA ÜZÜLDÜK”

Kandilli için çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum, Ereğli için daha fazla üzüldük. En azından Gülüç ve Ormanlı Belediye Başkanımızın mutluluğu bizi mutlu etmiştir. Kandilli için yapılabilecek her şeyi yaptık, Ereğli ile alakalı; doğru projelerle, doğru projelerle, doğru isimle, doğru adayla her türlü şeyi yaptık. 24 Haziran’daki oyumuza baktığımız zaman hemen hemen kendi oyumuza yakın bir oy aldık ama bunun analizini yetkili kurumlarımızla hep birlikte yapacağız.

“BELKİ BİZİM DE EKSİKLİKLERİMİZ VARDI AMA …”

Bugünden yarına durmadan tekrar hızımızı artırarak 5 yıl sonraki hedefe bugünden asılacağız. Rakip adayımızın 20 yıllık tanınır olmasının da avantajı vardı ve bunun yanında bize yöneltilen eleştiriler içinde belki bizim de eksiklerimiz vardı ama, 'İktidarsınız niye yapmadınız, o da AK Parti Belediye Başkanı değil miydi?' diye eleştirilerle karşılaştık. Önemli olan rakibin geçen dönem %43’den %52'e çıkmasındaki etkenleri birlikte değerlendireceğiz" Basın toplantısının ardından soru cevap bölümünde bir gazetecinin sorduğu; “Seçim kaybedildiği için Erdemir’de çalışan taşeron işçilerinin durumu askıya mı alınacak yoksa bu süreç devam edecek mi” sorusuna Şahin şöyle cevap verdi;” Arkadaşlarımızın sonuna kadar davalarının takipçisi olacağım. Şuan ki pozisyonumuzla, gücümüzle ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar takipçisi olacağım ”dedi.

 

 

Yorum Ekle