SON DAKİKA

Şahin: “Sorunları çözecek bilgi ve tecrübeye sahibim”

Şahin: “Sorunları çözecek bilgi ve tecrübeye sahibim” 17 Şubat, 2019 09:08 Güncelleme: 17 Şubat, 2019 09:08 Şahin: “Sorunları çözecek bilgi ve tecrübeye sahibim”

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin eşi Feyzan Şahin ve bazı partililerle Kemer mevkisinde bir vatandaşın ev daveti üzerine buraya gitti. Mahalle’de yüzlerce kişi tarafından karşılanan Şahin’in ev ziyareti adeta mitinge dönüştü. Şahin kendisini karşılayıp, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla tek tek tokalaşıp kendilerine teşekkür etti. 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı olduğunda yapacağı projeler hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Şahin, başta istihdamın artırılması olmak üzere sosyal ve kültürel birçok projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Bölgenin tek Yeminli Mali Müşaviri olarak ekonomiyi ve yönetmeyi iyi bildiğini ifade eden Şahin “AK Parti’de ilçe başkanlığı yaptığım dönemde Ereğlimize 400 yataklı Devlet Hastanemizi, Adliye Sarayı, Vergi Dairesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ereğli-Düzce Karayolunun yapımı gibi birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Devlet Demir Yolları’ndan aldığımız arsalar ile Ereğli’nin kamu yatırımları ve okulların yapılabileceği çok büyük bir arsa ürettik. Bu gün Kemer bölgesine bu okullar, gençlik merkezi yapıldıysa bizim o gün kazandırdığımız arsalar sayesindedir. İlçe başkanlı dönemi bana çok büyük tecrübe kazandırdı. Hizmet nasıl getirilir, nasıl yapılır iyi biliyorum. Ereğlimizin birçok sorunu olduğunu biliyorum. Ancak şunu da çok iyi biliyorum; biz bu sorunların hepsini çözecek yaş, tecrübe, bilgi ve beceriye sahibiz” dedi.

 

“Ben çalışmaktan yorulmam”

Çalışmaktan asla yorulmayacağını dile getiren Şahin sözlerine şu şekilde devam etti; “Benim hayatım hep çalışmakla geçti. Çok küçük yaşlarda ayakkabı boyacılığı yaptım, simit sattım, dolmuşlarda muavinlik yaptım. Üniversite yıllarımda kitap sattım, duvar kağıdı işçiliği yaparak eğitim masraflarımı çıkarttım. Bu güne kadarki başarılarımda hep çalışarak geldi. O yüzden hiç merak etmeyin. Ben Belediye Başkanı olduğumda gece-gündüz demeden çalışacağım. Sizlerde bana istediğiniz zaman ulaşıp derdinizi anlatıp çözüm bulacaksınız. Ereğli’yi hep birlikte yöneteceğiz.”

 

“Herkes Ereğli’de yaşamaktan mutlu olacak”

Konuşmasında projelerini de anlatan Şahin “Göreve geldiğimizde her yıl bir bölgeye belediye bütçesinden tekstil atölyesi kuracağız. Yapacağımız binaları en fazla işçiyi çalıştıracak yatırımcıya çok cüz’i bedellerle kiraya vereceğiz. Burada amacımız gelir sağlamak değil istihdam sorununu ortadan kaldırmak. Hükümetimiz bniliğyor4sunuz okullar açıldığında çocuklarımızın kitaplarını bedelsiz olarak sıraların üzerinde hazır ediyor. Bize ailelerin ekonomilerine katkıda bulunmak için kırtasiyelerini alıp çocuklarımızın sıralarının üzerine koyacağız. Bunu yaparken Ereğli’de ki kırtasiyeci esnaflarımıza zarar vermeyeceğiz. Bu işi onlarla birlikte yapacağız, onlarda kazanacaklar. Nisan ayında göreve gelir gelmez festival komitesini kuruyoruz. Temmuz ayında Türkiye’nin en ünlü sanatçılarını Ereğli’ye getirip büyük festivaller yapacağız. Hedefimiz Ereğli’de var olan fakülte sayısını 5’e çıkartmak. Göreve geldiğimizde belediyenin kendi binasını yapıp şu anki mevcut binayı da hemen bir fakülte yapmak üzere hazır halde devredeceğiz. 5 yılda üniversite öğrencisi sayımızı 10 bine çıkaracağız. Esnafımız kalkınacak, şehrimiz yeniden hareket kazanacak. Beni yakinen tanıyorsunuz. Benim yapımda kavga etmek yok. Ben kimseyle kavga etmem, kin tutmam, intikam almam. Ben belediye başkanı olduğumda Ereğli’de kardeşlik olacak, dostluk olacak. Benim amacım herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir Ereğli oluşturmak. İnşallah bunu da hep birlikte başaracağız” dedi.

Mahalle sakinleri ile tek tek sohbet eden Şahin, toplu fotoğraf çektirip desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Yorum Ekle