SON DAKİKA

Şahin: "Mal varlığımı açıklamayacağım"

Şahin: "Mal varlığımı açıklamayacağım" 23 Mart, 2019 14:06 Güncelleme: 23 Mart, 2019 14:06 Şahin: "Mal varlığımı açıklamayacağım"

http://www.ereglirotahaber.com/videogaleri/erol-sahin-117.html

VİDEO GÖRÜNTÜYÜ İZLEMEK İÇİN YUKARIDA Kİ LİNKİ TIKLAYINIZ...

AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, “Karadeniz Ereğli’deki tüm adayları gözden geçirin. Hangi arkadaşınız böyle projeler koyabilecekse, hangi arkadaşın arkasında böyle bir siyasi irade varsa, bu konuşulanların onda birini yapacak biri varsa getirin, ben de onlara oy vereceğim. Ereğli’nin geleceğiyle kimsenin oynamaması gerekiyor” dedi.

Şahin, beraberinde AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç, parti yöneticileri ve bazı belediye meclis üyesi adayları ile birlikte düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginde kullandığı ilçeye yönelik ifadeleri değerlendirdi.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, toplantıda yaptığı selamlama konuşmasında, 19 Mart’ın Ereğli için çok önemli bir tarih olduğunu belirterek “Kurucu liderimiz, genel başkanımız, sayın cumhurbaşkanımızın Ereğli’ye teşrifleriyle birlikte tarihi bir kalabalıkla önemli müjdelerin yer aldığı bir günü yaşadık. Hava güzel, insanların coşkusu, katılımı çok güzeldi. Genel başkanımızın da dediği gibi bundan sonra hiçbir şey Ereğli için eskisi gibi olmayacak. Görüyorsunuz, bakanlarımız, bakan yardımcılarımız, dünya şampiyonlarımız, siyasi açıdan baktığımızda Ereğli’de çok ciddi bir yoğunluk ve aktivite var. Bu 1 Nisan’dan sonra Ereğli’ye getirilecek hareketliliği, projelerin süratli yapılmasını sağlayacak. Ereğli’nin en geniş meydanında, en geniş kalabalıkla mitingimizi gerçekleştirdik. Muhalefet adaylarını da genel başkan adaylarıyla değil, genel başkanlarıyla aynı alanda mitinge davet ediyoruz” dedi.

AK Parti Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, toplantının amacının ve konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ereğli ziyareti ve mitinginde yaptığı açıklamaları değerlendirmek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Sayın cumhurbaşkanımızın Ereğli sevgisi artarak devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın 19 Mart’ta rekor bir kalabalıkla karşılanması karşısında sayın Cumhurbaşkanımızın memnuniyetini ifade etmesi bu kardeşinizi çok mutlu etti. Ereğlili kardeşlerimiz alanı hıncahınç doldurduğu gibi, alan dışında birçok kardeşimizin kalması, 25 binin üstünde bir sayı emniyet kayıtlarına göre, miting alanında genel başkanımızı karşılamış bulunmaktadır. Bu sayının Cumhurbaşkanımızın diğer ziyaretlerinde artarak devam etmesini bekliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın sözleriyle birkaç şeyi açıklamak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın miting alanında bizi en çok duygulandıran bir cümlesi var. ‘Yarimiz Ereğli için çıktık geldik’ diyor sayın Cumhurbaşkanımız. Bu ne büyük bir mutluluktur, çok teşekkür ediyorum sayın Cumhurbaşkanımıza. Geldiğinde söylediği cümleler bizleri onore mutlu etmiştir, Ereğli’nin artık birinci sınıf bir kent olmasının önünü açan cümlelerdir bunlar. Bunlardan dolayı da sayın cumhurbaşkanımıza minnettarım.”

“KAMPÜS ALANINDAKİ SORUNUN ‘KISMEN’ ÇÖZÜMÜ NE DEMEK?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izah ettiği bazı konuları kendisinin karşısındaki bazı çevrelerin basitleştirmeye çalıştığını belirten Şahin, bu konuların Ereğli halkı ile paylaşılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Öncelikle kampüs konusundaki olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Bizim seçim broşürlerimizde Ereğli’de öğrenci sayısının on bine çıkarılmasını, bununla ilgili de üç yeni fakülte önermiştik. Bunlardan bir tanesini eski Devlet Hastanesi bölgesinde önerdiğimizde, bazı çevrelerin burada güvenlik şerhi var, problem var nasıl yapacaksınız gibi eleştirileri olmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya açıklık getirdi. Cumhurbaşkanımıza Ereğli ile ilgili tüm bilgiler güncel olarak sık sık kendisine ulaştırılmaktadır. Bu soruna karşılık Cumhurbaşkanımızın söylediği cümle, ‘Eski Hastane binasının yerine yapılacak fakülte binasıyla ilgili askeri güvenlik bölgesi sınırlamasını kısmen çözüyoruz.’ Buradaki ‘Kısmen’ kelimesinin anlamı, söz konusu fakülte binalarının binalarının, söz konusu askeri üsteki helikopter iniş kalkışlarına göre bina boyutlarının düzenlenmesiyle ilgilidir. Teknik bir konu sadece. Dolayısıyla ben Cumhurbaşkanımıza bu cümlesi için teşekkür ediyorum. Kamuoyunda bu fakültelerin yapılıp yapılamayacağına ilişkin tüm tartışmalarda, Ereğli’de miting alanında bu açıklamayı yaparak önümüzü açmıştır. Bir an önce fakülte binalarımızın inşası ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız. Bunun tek anlamı, tek ifade ettiği gerçek budur.”

ERDEMİR’İN YATIRIMLARI…

Şahin, Erdemir’in 1 milyar dolarlık yatırımının Ereğli’ye mi yapılacağı şeklinde sulandırılmaya çalışıldığını belirterek şöyle dedi:

“Bu yatırım Ereğli’ye yapılacak, Erdemir’e yapılacak. Buraya alınacak işçiler Ereğli’den alınacak bin kişiden bahsedilmektedir ve bu bin kişi ilave istihdam olarak ifade edilmektedir. Bu açık ve nettir. Kıskançlıkla bu konuları başka yerlere taşımak, bugüne kadar yapılamayanlar yapacağız, Ereğli’de çok güzel şeyler olacak. Ereğli’nin birinci lige çıkması için tüm altyapılar hazırlanıyor şu anda. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ereğli ile ilgili iletilen tüm dosyalar, tüm talepler bu metinde ortaya çıkmıştır. Tersanesinden üniversite kampüsüne kadar önümüzdedir. Erdemir ile ilgili yatırımlar, istihdam buradadır, açık, net ortaya konmuştur. Tüm Ereğlililerin yapması gereken, özellikle diğer siyasi partilerin yapması gereken teşekkür etmektir. Etmiyorsanız bu doğru bir şey değildir. OYAK grubu söz konusu yatırımla ilgili resmen bir açıklama yaparak konuyu teyit etmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erdemir yatırımlarından söz ettiğini belirten Şahin şunları kaydetti:

“Devamla şunu söylüyor sayın cumhurbaşkanı. ‘Kardeşlerim, bunları herhalde belediye yapmayacak değil mi? Bunları biz yapacağız, ama bunun altyapısında belediye ile dayanışma içinde olacağız. Onun için de birlikte olmamız çok önemli. Erdemir’in ilçenin sosyal hayatına yaptığı katkının artarak süreceğine inanıyorum,’ diyor. Erdemir’in Ereğli’nin sosyal hayatına katkısının artarak süreceğini söylüyor Cumhurbaşkanımız. Bizim belediye başkanlığımızda biz kimsenin fabrikasını, bacasını mühürlemek için gelmiyoruz. Biz Ereğli’yi büyütmek için geliyoruz. Erdemir’in yapacağı bütün yatırımlarda, Erol Şahin dönemi boyunca destekçi olacak. Ben diyorum ki, Ereğli’ye yatırım yapmak için kim geliyorsa, nereden geliyorsa gelsin, yolunu, suyunu altyapısını bedava yapacağını ifade ediyorum. Erdemir’in büyümesi için gereken katkıyı tabii ki gerçekleştireceğim. Yeter ki Ereğli’nin çocuğu orada işe girsin, katkı sağlasın. Erdemir Ereğli’nin sosyal hayatına katkı sağlasın. Bizim amacımız bu.”

“BİRİNCİ LİG MÜJDESİ”

Bölge limanlarının Karadeniz’in ana ihracat merkezi haline geleceğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ifade edildiğini belirten Şahin şöyle devam etti:

“Arkasından şunu söylüyor Cumhurbaşkanımız: ‘Bölgede gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir diğer proje de Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Bartın Limanı demiryolu projesidir. Yapımı devam eden Adapazarı Karasu demiryolunun devamı olan hattın etüt çalışması sürüyor’ diyor sayın Cumhurbaşkanımız. Yani Ereğli sanayinin gelişmesi için, demiryolu ile Ereğli’yi buluşturuyoruz burada. Limanların demiryolu ile buluşması ne demek? Yatırımın altyapısının tamamen tamamlanmış olması demek. Limanınız var, demiryolunuz var. Birinci lig müjdesidir bu.

Yine cumhurbaşkanımız diyor ki, Ereğli’nin tersaneler bölgesinde mendirek limanı inşa ettik. Ülkemizin ve bölgenin en önemli gemi üretim merkezlerinden biri haline getirmek için her türlü desteği sağlayacağız, diye ifadesi var. Bu destek ve ifade doğrultusunda tüm talimatların verildiğini ve yapılması gereken tüm çalışmaların yapıldığını belirtmek istiyorum. Bu çalışmalar da yapılıyor. “

“EREĞLİ’NİN GELECEĞİYLE KİMSE OYNAMASIN!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TTK için 1500 işçi sözünün verildiğini, bunlardan bininin işe alındığını, beş yüzünün de TTK’ya kısa süre içinde kurayla alınacağını ifade ettiğini hatırlatan Şahin şunları kaydetti:

“Bütün bunların dışında en fazla önem ifade eden bir konuya gelmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın Ereğli’yle ilgili güzel ifadeleri nin dışında, Ereğli belediye başkanı olarak Ereğli’nin büyümesi için yapacağımız birçok projeler ve çalışmalar olacak. Bu çalışmaları yaptıktan sonra bu projeleri gerçekleştirebilecek güçlü bir irade gerekiyor. Bu irade olduğunda,ürettiğiniz projeler hayata geçebilir, iş ekmek olabilir, her türlü problemi çözebilirsiniz. Yoksa bunlar kataloglarınızda kalır. Teleferik yapacam dersiniz, yapamazsınız, viyadük yapacağım dersiniz yapamazsınız, bunlar elinizde kalır, patlar. Bunlar milletin aklıyla dalga geçmekten başka bir şey ifade etmez. Belediye bütçesini aşan projeler koyarsanız. Viyadüğün hesabını yaptırdım. Yüz yetmiş milyon lira. Belediye bütçesi de yüz yetmiş milyon lira. Yılda on milyon ayırsanız, on yedi yılda yapamazsınız.

Esas önemli olan şu. Dikkatleriniz bu konuda olsun. Diyor ki cumhurbaşkanımız, ‘Erol şahin’in burada size daha iyi hizmet edeceğine inandığımız için buraya aday olarak gönderdik. Devam ediyor, ‘Kardeşlerim, şu anda bu kardeşiniz 4,5 yıl daha bu ülkenin cumhurbaşkanı. Dolayısıyla Erol Şahin Kardeşim de burada. İnşallah bu seçimi kazandıktan sonra beş yıl sizin hizmetkarınız. Ve yeni sistemde benim buradaki her şeyim, elim ayağım Erol Şahin’dir. Karadeniz Ereğli’deki tüm adayları gözden geçirin. Hangi arkadaşınız böyle projeler koyabilecekse, hangi arkadaşın arkasında böyle bir siyasi irade varsa, bu konuşulanların onda birini yapacak biri varsa getirin, ben de onlara oy vereceğim. Ereğli’nin geleceğiyle kimsenin oynamaması gerekiyor. Bütün bu sözler, cumhurbaşkanımızın 4,5 yıl, bizim de 5 yıl hizmet edeceğimiz noktada, birlikte ülkemize ve Ereğlimize hizmetkarlık edeceğiz. Bu hizmeti yaparken, her sıkıştığımızda, her projemizde Cumhurbaşkanımızın net desteği olduğunu biliyoruz. Kendisi 30 bine yakın Ereğlili önünde ifade ettiği sözlerden anlıyoruz. Hiçbir yerde kurmuyor cumhurbaşkanımız bu ifadeleri. Hatta Ereğli’den sonra Sakarya mitingine geçti, orada da Ereğli’den selamlar getirdiğini söyledi, Ereğli’den bahsederek sözlerine başladı. Bu Ereğli’ye olan sevgisinin en büyük ifadesidir. Sevgili arkadaşlarım, Ereğlili vatandaşlarım, Ereğli bu fırsatı kaçırmamalıdır. Ereğli’de bu imkanları, bu sözleri, Cumhurbaşkanımızın Ereğli’ye sevgisini ve desteğini, bütün sorunları çözmekte, beş yıl içinde bütün bunları gerçekleştirmekte çok güzel şekilde değerlendirip, Ereğli’nin birinci lig bir ilçe olmasını, gelişmiş bir ilçe olmasını temin edebiliriz. Aksi taktirde Ereğli’miz bugünleri bile arar hale gelebilir. Ben siyaset yapmıyorum burada, gerçeklerden bahsediyorum. Diyor ki, ‘Çünkü partimin genel başkanıyım, aynı zamanda da partimin buradaki belediye başkanı da Erol Şahin olacak, sizlere inanıyorum’ diyor. Aradaki gönül bağının kesilmemesini, artarak devam etmesini temenni ediyor sayın cumhurbaşkanımız. Son sekiz günümüz, kapı kapı, mahalle mahalle devam edeceğiz.”

“MAL VARLIĞIMI GEREKİRSE AÇIKLARIM!”

Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, mal varlığını açıklayıp açıklamayacağına ilişkin bir soruya ise, “Halil bey bir devlet memurudur, geliri gideri bellidir, mal varlığı bellidir. Ereğli halkı yazılan rakamları ve karşılığını takdir ediyordur. Bu kardeşiniz ömrü boyunca devlet memurluğu yapmadı, Ereğli’de vergi rekortmeniydi bu sürede. Böyle bir endişemiz sıkıntımız yok. Bir şey söyleyeyim, borçlarımız ve alacaklarımızla birlikte mal varlığımı takasa hazırım. Bunların polemik konusu yapılmasına anlam veremiyorum. Mal varlığımı yasa gereği beş yılda bir devlete açıklıyor ve izah ediyoruz. Devletin ilgili kademeleri bunu inceliyor. Şunu iyi biliyorum ki bizim mal varlığımız milletin hayal ettiği gibi değil. Gerek duyarsam açıklayabilirim. Şu anda öyle bir ihtiyaç hissetmiyorum “ karşılığını verdi.

Şahin, beş yıldır AK Parti’nin belediye başkanlığını elde bulundurduğunun hatırlatılması üzerine, “Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu harika bir motosikletle Ereğli’ye geldi. O motosikleti Kenan Sofuoğlu da kullanabilir, hiç bilmeyen biri de kullanabilir. Birinin o motosikleti kötü kullanması, motosikletin kötü olduğu anlamına gelmez. Ben Kenan Sofuoğlu’nun motosiklet kullandığı kadar Ereğli’yi yönetebilecek bir arkadaşınızım. Ben Ereğli Belediyesini yöneteceğim. Benim amacım bütün sivil toplum örgütlerini ele geçirip onları yönetmek değil. Kimseyle kavga etmek değil, küçük olsun bizim olsun demek değil. Ben bu gayeyle geliyorum. Geleceğe bakıyoruz, geçmişte yaşananlar yaşandı ve herkesin önünde yaşandı. Bunlardan her kes gereken dersi çıkardı. Sayın Cumhurbaşkanımız bunların sonucu olarak Hüseyin Uysal’ı aday yapmayarak değerlendirdi. En iyi şekilde hizmet edebileceğine inandığı Erol Şahin’i aday olarak gösterdi” dedi.

 

 

Yorumlar
E
Ereglili5 yıl önce

Bizi motorsikletle kandiramazsinz bizim buna ihtycmiz yok zengini fakiri ayırt edilmedenn araştırılmadan yardım etsin bu işler seçim önce si nedenn el atılmadı sayın cumhurbaşkanımıza soruyorum marketten düzgün alışveriş yapamıyoruz herşey pahalı başkanımıza sesleniyorum duy sesimizi

Yorum Ekle