SON DAKİKA

Sağlık çalışanlarına destek

Bülent Ecevit Üniversitesi ile Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Arasında Gerçekleştirilen Protokol İle maske üretimi Yapılması ve sağlık çalışanlarına ara öğün verilmesine başlandı 11 Nisan, 2020 12:52 Güncelleme: 11 Nisan, 2020 12:52 Sağlık çalışanlarına destek

BEÜ ile Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında düzenlenen protokol kapsamında,   koronavirüs ile mücadelede artış gösteren maske talebi için üretim yapılmasına ve salgın hastalığa karşı hayatlarını ortaya koyarak yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarına lisenin yiyecek, içecek hizmetleri bölümünden ara öğün desteğine başlandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ülkemizde yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak amacıyla, artan maske talebine çözüm bulmak için harekete geçen Üniversitemiz, Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin dikiş bilen gönüllü öğretmenleri ile maske üretme kararı aldı. Bu kapsamda üniversitemizce temin edilen maske üretim makinası ve malzemelerden, lisenin dikiş bölümü gönüllü öğretmenleri maske üretimine başladı. Günde ortalama 1000 adet hijyenik maskenin hazırlanacağı atölyede maskeler, dikim sonrası hastanemizin sterilizasyon biriminde yapılan işlemin ardından paketlenerek, hastane çalışanlarının hizmetine sunulacak. Tıbbi cerrahi maskelerde kullanılan kumaşlarla yapılan maskeler için kumaşların bir kısmı ilimizde N95 Maske üretimi yapan MFA yetkilileri tarafından bir kısmı da piyasadan temin edilerek üretim gerçekleşecek.

Ayrıca protokol kapsamında pandemi sürecinde nöbet tutan sağlık personelimize Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünce günlük 150 kişilik, hastanemiz diyetisyenleri tarafından oluşturulan listeye uygun olarak ara öğün hazırlanmaktadır. İki hafta önce başlayan, malzemelerin ilgili bölüm tarafından tedarik edildiği ara öğünlerin günlük, taze olarak dağıtımı devam etmektedir.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak, öncelikle üniversite hastanesi olmak üzere ilimiz hastanelerinin maske ihtiyacının önemli bir kısmının üretiminin gerçekleşeceği bu atölyenin tüm halkımıza hayırlı olmasını diler, projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Yorumlar
H
Hüseyin erdoğan3 yıl önce

Çok güzel ve burdan sizlerin sayesinde bue hastane personeli vetoktorundan tut tüm çalışan persenol arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum

Yorum Ekle