SON DAKİKA

Sağanak yağış etkili oldu…

Sağanak yağış etkili oldu… 15 Temmuz, 2019 14:21 Güncelleme: 15 Temmuz, 2019 14:21 Sağanak yağış etkili oldu…

Ereğli’de geceden başlayan sağanak yağış ilçede etkili oldu. Gülüç beldesinde sahil yolunda biriken su sürücülere zor anlar yaşatırken, Akpınar mahallesinde rögarların tıkanmasından dolayı bir ev sular altında kaldı. Hamzafakıhlı mahallesinde ise karşıdan gelen araca yol vermek isteyen sac rulo yüklü TIR su kanalına devrildi.

Ereğli’ de gece saatlerinde başlayan sağanak yağmur sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun yağış sebebiyle Gülüç beldesinde dağlardan gelen yağmur suyu yolda büyük su birikintilerine sebep oldu. Araçlar yolda ilerlemekte zorlanırken, Karayolları ve Gülüç belde belediyesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Sağanak yağış sonrasında Akpınar mahallesinde ise rögarların tıkanması nedeniyle Kaçmaz ailesinin yaşadığı ev sular altında kaldı. Hane halkı evde ki suyu tencerelerle boşaltmaya çalışırken, Atakan Kaçmaz (28) evlerinin sular altında kaldığını, eşyalarının kullanılmayacak hale geldiğini ve bundan dolayı da yardım beklediğini ifade etti. Elif Kaçmaz ise evdeki eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini yetkililerden yardım istediğini ifade etti. Belediye ekiplerinin ve Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin evde hasar tespit çalışması yapacağı öğrenildi.

TIR SU KANALINA DEVRİLDİ…

İlçeye bağlı Hamzafakıhlı mahallesinde ise karşı yönden gelen otomobile yol vermek isteyen Yiğit Can K. nin kullandığı 67 LY 442 DORSE 67 TY 042 çekici plakalı üzerinde sac rulo yüklü TIR, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu su kanalına devrildi. TIR üzerinde ki sacın kayması sonucu meydana gelen kazada yaralanan olmazken, mahalle muhtarı İsmail Altay, TIR’larla ilgili sürekli olarak sorun yaşadıklarını kaydetti. Muhtar Altay açıklamasında “Burada sel felaketi ile uğraşırken, bir de trafik terörü ile uğraşıyoruz. Yıllar önce bir çocuğumuz burada hayatını kaybetti. Burada bu TIR’lar otoban gibi ağır tonajlı şekilde burayı mesken tuttu. Görmüş olduğunuz gibi rulo Allah muhafaza bir vatandaşımızın üzerine düşmüş olsaydı burada büyük bir felaket yaşanacaktı. Biz yetkililerden bu TIR’lar hakkında yardım bekliyoruz. Vatandaşlar çoluk çocuk hep sokaklarda. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi.

Su kanalına devrilen TIR üzerinde ki sac rulo vinç yardımı ile başka bir TIR’ a nakledilirken, yol çalışma süresince kapalı kaldı.

Yorum Ekle