SON DAKİKA

SAÇLARINIZ SANATKAR ELLERDE TARZINIZIN AYNASINA DÖNÜŞSÜN

Hasan Sezer ile berber çıraklığından Kamberoğlu’na uzanan meslek yaşantısı hakkında sohbet ettik. Biz sorduk o da içtenlikle sorularımızı yanıtladı. 26 Mayıs, 2015 18:08 Güncelleme: 26 Mayıs, 2015 18:08 SAÇLARINIZ SANATKAR ELLERDE TARZINIZIN AYNASINA DÖNÜŞSÜN

Çırak olarak adım attığı berberlik mesleğini hep daha yukarıya taşımak ve günün gereklerine uygun hale getirmek için çaba sarf eden Hasan Sezer, bugün Ereğli’nin en güzel kuaför salonlarından birinin sahibi durumunda.

Hasan Sezer ile berber çıraklığından Kamberoğlu’na uzanan meslek yaşantısı hakkında sohbet ettik. Biz sorduk o da içtenlikle sorularımızı yanıtladı.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Berber olmaya nasıl karar verdiniz?

Hasan Sezer Kdz.Ereğli’ye bağlı Bayat Köyündenim.Evli 3 erkek çocuk sahibiyim, Oğlum Sercan Uzman Çavuş,Serkan ve Erkan ise baba mesleğini devam ettiriyorlar, oğullarımla beraber mesleği icra etmeye devam ediyoruz.Bu mesleğe 30 sene önce bir heves ile başladım ve halen severek yapmaktayım.

Hizmetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Her kesim saç modeli, sakal tıraşının yanı sıra, maske uygulamaları ile cilt bakımı, saç bakımı, ağda, masaj hizmetleri vermekteyiz, ayrıca biz müşterilerimizin sağlığını da düşünmek zorundayız o nedenle; Tek kullanımlık havlular , mikrop kırıcı ve kişiye özel şampuanlar , hastalar ve çocuklar için evlere de hizmet vermekteyiz.

Mesleğin zorlukları ve sorunları nelerdir?

Hangi meslek olursa olsun mutlaka bir zorluğu vardır. Berber olmanın zorluğu sürekli ayaktasınız. Yaklaşık 13-14 saat çalışıyorsunuz. İsterseniz daha kısa süreli de çalışabilirsiniz. Ama kimse müşterisini kaybetmek istemez. Bayramınız, seyranınız olmaz. İşyerinizin sürekliliği esastır. Eğer bir açık, bir kapalı olursanız bu istikrarsızlığı doğurur. Bizim tek zorluğumuz budur.

Mesleğimizin sorunlarına gelince; biz eleman bulmada büyük sıkıntı çekiyoruz. Bunun en büyük nedeni meslek öğrenme çağındaki çocukların o dönemde okullarda olmaları. Hem okul hem meslek öğrenmek kolay değildir. Kaldı ki meslek öğrenmek isteyenlerin oranı binde bir bile değil.

Berberler için “en çok konuşan ve çok şey bilen meslek erbabıdır” derler doğru mu?

Evet. Bizim için böyle konuşanlar vardır. Kısmen de doğrudur. Bazı meslektaşlarımız konuşmayı çok severler. Ama buna karşın müşterilerimiz de konuşmayı sever. Herkes samimi olduğu, güvendiği berberine gider. Hem iş yapılıp hem konuşulabilen ender mesleklerden birisi de berberliktir.

İş yerinizin adı neden Kamberoğlu?

Rahmetli Dedemizin lakabı Kambeoğlu’ydu, bizde ismini yaşatıyoruz.

Yorum Ekle