SON DAKİKA

Saçını kesti, kargo ile gönderdi

Saçını kesti, kargo ile gönderdi 17 Haziran, 2017 08:45 Güncelleme: 17 Haziran, 2017 08:45 Saçını kesti, kargo ile gönderdi

Ereğli’de yaşayan Acil Tıp Teknisyeni Tuba Yaman, kanser hastası olan ve kemoterapi görmelerinden dolayı saçlarını kaybeden hastalara moral ve destek vermek amacıyla saçlarını kesti. Kestiği saçlarını sosyal medya üzerinden aldığı adrese kargo ile göndereceğini kaydeden Yaman "Herkes bu kampanyaya katılmalı. Kesinlikle en ufak bir şekilde dahi arada kalmamalarını öneriyorum. Direk olarak yollamalarını tavsiye ediyorum. Sonuç olarak kökü bizde" dedi.

Ereğli' de yaşayan 19 yaşındaki Acil Tıp teknisyeni Tuba Yaman, sosyal medya üzerinde gördüğü 'Saçım saçım olsun' kampanyasına katılma kararını aldı. Kararı üzerine saçlarını kesen Yaman, kampanya üzerinden yetkililere ulaşarak saçlarını göndermek üzere adres alırken, kendi sosyal hesabında da kampanyaya saçlarını keserek destek verdiğini duyurdu. Kanser hastası olan ve gördükleri kemoterapi yüzünden saçlarını kaybeden hastaların duygusal olarak çöküş yaşadığını, bu duruma bir nebze de olsun destek vermek için kampanyaya katıldığını kaydeden Yaman " Böyle bir eylemi, zaten benim kanser hastalarına bağış konusu uzun zamandır aklımda vardı. Bu tür saçları çıkmayan, biliyorsunuz kemoterapi yüzünden hastalar büyük zarar görüyorlar ve bu insanlara duygusal anlamda çöküş yaşatıyor. Bu çöküş gerçek anlamda yüksek olduğu için onlara dada çok motivasyon sağlamak, bilindiği gibi bu tür hastalıklarda motivasyon çok önemli. Bu tür motivasyonlar için bu tür bağışlar yapılıyor. Bende buna katkı da bulunmak istedim. Kestiğim saçı internet üzerinden 'Saçım saçım olsun' adresi var sosyal medyada. Orası ile görüştüm. Bir adres aldım. Oraya PTT kargo ile yollamayı düşünüyorum. Onlarda sizin gönderdiğiniz saçları istekte bulunan kanser hastalarına bu saçları gönderiyorlar. Onların mutlu olmasını sağlıyorlar"

DOLANDIRILDIĞIMI DÜŞÜNENLER OLDU

Kampanyaya katıldığını sosyal medya üzerinden paylaşan Yaman, bir kaç kişinin kendisine ulaşarak dolandırılma durumunun olduğunu söylemesi üzerine "Bir kaç insan dolandırıldığımı düşündü. Çünkü bu tür kampanyalarda genel olarak bu saçları alan insanlar satmaya yönelik bir şeyler yapıyorlar. benim katıldığım kampanya daha çok güvenilir ve kendilerini zaten kanıtlamaya çalışan bir kampanya. Bu 'Saçım saçım olsun' kampanyası LÖSEV ile ilgili bir kampanya değil. LÖSEV son zamanlarda bir açıklamada bulundu. Gerçek saç kabul etmediklerini bunun da sebebin,in hastaların enfeksiyon kaptığı düşüncesi ile. 'Saçım saçım olsun' kampanyasında insanlar kritik evreleri atlatmış hastalara yardım ediyorlar. Bu şekilde de enfeksiyon riski taşımıyorlar"

KARARSIZ KALMAYIN…

Kampanyaya katılmak isteyen ancak kararsız kalan insanlara seslenen Yaman "Açıkçası arada kalan insanlar için söylüyorum. Kesinlikle güvenilir olduğunu düşünüyorum bu bahsettiğimiz site ve adresin. Kesinlikle en ufak bir şekilde dahi arada kalmamalarını öneriyorum. Direk olarak yollamalarını tavsiye ediyorum. Sonuç olarak kökü bizde" dedi.

Tuba Yaman "Kanser değil sen güçlüsün, saçın değil sen güzelsin" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Yaman, kampanyaya katılmak isteyenlerin Amerikan Hastanesi-Güzelbahçe sok. No:20 Nişantaşı-İstanbul  adresine Gizem Tokça adına gönderebileceklerini ifade etti. 

Yorum Ekle