SON DAKİKA

SAÇ ERKEĞİN MAKYAJIDIR

Bu sayıda ki sektörel Haber konuğumuz Ereğli’li sanatkârlarından Ahmet Tüysüz. S Rota Haber olarak Ahmet Tüysüz’ün dükkanına uğradık. Berberlik mesleğini ve Ahmet Tüysüz’ün hayat hikayesini sizler için kaleme aldık. Biz sorduk o da içtenlikle sorularımızı yanıtladı. 30 Ağustos, 2014 16:48 Güncelleme: 30 Ağustos, 2014 16:48 SAÇ ERKEĞİN MAKYAJIDIR

Çırak olarak adım attığı berberlik mesleğini hep daha yukarıya taşımak ve günün gereklerine uygun hale getirmek için çaba sarf eden Ahmet Tüysüz, bugün Ereğli’nin en güzel kuaför salonlarından birinin sahibi durumunda. Bu hafta, Ahmet Tüysüz ile berber çıraklığından Resta Kuaför’e  uzanan meslek yaşantısı hakkında sohbet ettik.Günümüz dünyasını tanımlamak için “hız çağı”, “iletişim çağı”, “imaj çağı” gibi pek çok ifade kullanılıyor. Hangi ifade kullanılırsa kullanılsın bildiğimiz bir şey var o da, her şeyin çabucak değiştiği ve dönüştüğü gerçeği. Yaşam değişip dönüştükçe insanların beklentileri ve talepleri de değişiyor. Bu değişime ayak uydurabilen, meslek kolları, iş yerleri, ticarethaneler ayakta kalıyor, ayak uydurmayanlar ise maalesef yok olup gidiyor.

Bu hafta, Ahmet Tüysüz ile berber çıraklığından Resta Kuaför’e uzan meslek yaşantısı hakkında sohbet ettik.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Berber olmaya nasıl karar verdiniz?

Ahmet Tüysüz Trabzon Vakfı Kebir Doğumluyum, nasıl karar verdim, baba mesleği olduğu için kendimi bu mesleğin içinde buldum.

Neden Ereğli’yi tercih ettiniz ?

Tercih aileden geliyor, ama Kdz.Ereğli güzel bir İlçe, Kdz.Ereğli’de yaşamayı seviyorum, İstanbulda da şubelerimiz var, Zonguldak’ta da var bu sebeple dönüşümlü olarak hem İstanbul’da, Hem Zonguldak’ta hem de Ereğli’de olmam gerekiyor.

Mesleğin zorlukları ve sorunları nelerdir?

Her meslekte olduğu gibi bizde de pek çok sorun bulunmakta, seçtiğimiz dernek yönetimi bile sırtını döndü bize, meslekte ki sorunları herkes kendine göre gidermeye çalışırken daha çok içinden çıkılmaz bir hal aldı.Kötü rekabetle işi yapanda yaptıranda mennun kalmıyor.

Peki berberlik mesleği gelecek vaad ediyor mu? Berberlik mesleği kazandırıyor mu?

Tabi ki, ben kendi açımdan cevap vereyim, bir doktorluk veya avukatlık mesleği  insanların geleceği için ne kadar garanti ise bizim mesleğimizde aynı şekilde gelecek vaad eden meslekler arasındadır.

Her meslekte olduğu işinizi profesyonellikle yaptığınızda ve iyi bir eğitim aldığınızda kesinlikle geçerli bir meslektir.

Berberler için “en çok konuşan ve çok şey bilen meslek erbabıdır” derler doğru mu?

Evet doğrudur, günün her saati değişik insanlarla tanışmak sohbet etmek ve kişinin görüntüsüne yön vermek işimizin bir parçası, iyi bir saç kesmek için, müşterinin yaptığı işi, yaşam tarzını bilmek gerekiyor, ona göre saç modellerine yöneliriz, bunlarda tabi bizi çok bilmişliğe getiriyor.

Berber’de hijyenin önemi nedir?

İnsanın yediği bir yemeğin hijyeni kadar önemlidir benim için bir kuaförün hijyeni.

İş yerinizin adı neden Resta?

Öncelikle kısa, akılda kalacak marka özelliği olması gereken bir isim olmasını düşündük.

Yıllar içinde müşterilerin beklentileri değişiyor mu?

Tabi ki herşey gibi bizde de çağa ayak uydurma zorunluluğumuz var, bu kullandığımız ürünlerden , kestiğimiz saç modellerine kadar , talepler ve değişik saç kesim model talepleri her geçen gün artmakta.

Çok daha uygun fiyatlarla traş yapan berberler var bu konuda ne diyeceksiniz?

Kendini geliştirmeyen ve ya zamansız dükkan açan arkadaşlar beklentileri karşılayamayınca kötü rekabeti getiriyor.Fiyat düşüyor, bu da tabi ki işini hakkıyla yapanlara haksızlık oluyor.

Gençlerin taleplerini karşılama da güçlük çekiyor musunuz?

Hayır, tam aksine onların tercih ettiği modeller daha da ileriye bakış açımızı geliştiriyor, Gençlerin talepleri bizlerin daha iyi olmamız gerektiğini hatırlatıyor bize.

Sizi en çok ne üzer?

Seçtiğimiz Dernek Başkanı ve Yöneticilerinin önümüzü açması gerektiği yerde bize engel olması

Sizi en çok ne mutlu eder?

Klasik cevap olarak değerlendirmeyin gerçekten de bu mesleğin içinde olmaktan çok mutluyum

Son olarak iletişim bilgilerinizi alabilir miyiz?

Müftü Mah.H.Cöbek Sok.No:24 /F Kdz.Ereğli

Tel: 0 553 576 49 55-0 530 398 59 22

 

Yorum Ekle