SON DAKİKA

Sabaha kadar başvuru nöbeti tuttular…

Sabaha kadar başvuru nöbeti tuttular… 12 Şubat, 2019 09:23 Güncelleme: 12 Şubat, 2019 09:23 Sabaha kadar başvuru nöbeti tuttular…

Ereğli'de Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na alınacak olan bin işçi için geceden bu yana İş ve İşçi Bulma Kurumu önünde nöbet turan gençler, kurumun açılması ile birlikte başvurularına başladı. Görevlilerin başvurularını telefon ve internet üzerinden yapabileceklerini söylemesine rağmen gençler kurumlardan başvuru yapmayı tercih etti.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na alınacak olan bin işçi için dün akşam saatlerinde İş ve İşçi Bulma Kurumu önüne gelen gençler, sabaha kadar kurumun önünde nöbet tuttu. Masa kurup çay ve sohbet eşliğinde sabahlayan gençler, kurumun açılması ile birlikte polis kontrolünde başvurularını yapmaya başladı.

Ticaret ve Sanayi odası ile Ereğli belediyesi Çözüm Masası bürosunda da başvurular alınırken, görevlilerin ‘Başvurularınızı telefon ya da internet üzerinden de yapabilirsiniz. Burada beklemenize gerek yok’ uyarılarına rağmen başvuru yapmayı bekleyenler başvuru merkezlerinden ayrılmadı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye önünde bekleyen gençlere çorba ikramında bulundu. Başvuru süresinin bir hafta daha süreceği, Cumartesi ve Pazar günleri de başvuruların yapılabileceği ifade edildi.

Yorum Ekle