SON DAKİKA

S Rota Haber'in sorularına Yusuf Kalay net yanıtlar verdi

AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olan Yusuf Kalay'ı her yerel seçimde,"Ereğli aşkı"aday adayı yapmış. 29 Ekim, 2018 10:47 Güncelleme: 29 Ekim, 2018 10:47 S Rota Haber'in sorularına Yusuf Kalay net yanıtlar verdi

- "Ereğli'de AK Parti yerel seçim hedeflerine ulaşabildi mi?"

sorusuna dürüstce yanıt: "Ereğli adına evet demeyi çok isterdim" 

- Kalay'a göre Dr. Uysal'ın yerel yönetim karnesi,"Kırmızı kurdaleli ve yıldızlı değil.!" 

   Röportaj Haber: Seyhan DİKAY 

      AK Parti'nin kuruluşundan buyana 2004'den itibaren 3 dönemdir Belediye Meclis üyeliği yapan Yusuf Kalay, S Rota Haber'in sorularına çok net ve dürüstçe yanıtlar verdi. 

  Ereğli'ye,"Ereğli Aşkı" ile partisini en zor zamanlarda dahi adaysız bırakmadığını söyleyen Yusuf Kalay, geçmiş dönemlerin önemli kırılma noktalarından anektotlarla anımsatma da yaptı.

Dr. Hüseyin Uysal'ın CHP'den AK Parti'ye geçerek Belediye Başkanı seçilmesini,"En üst düzeyde görev verilme"zenginliği olarak nitelendiriyor. Uysal'ın AK Parti'ye getirisi ve götürüsü kararının Genel Merkez halk tarafından verileceğini vurgularken,"Karnesi nedir ?" sorusunu ise," Karnemiz kırmızı kurdaleli ve yıldızlı değil."şeklinde yanıtladı. Kalay'ın sorularımıza yanıtları şöyle: 

     S Rota Haber: Her seçim döneminde siyasi kadrolara aday adayı oluyorsunuz. Bu kez de Belediye Başkanlığına aday adayısınız. Size göre siyasi kadrolardaki yetersizlik ya da eksiklik sizi buna yönlendiriyor mu ? 

    Ak Parti 2001 birde kurulduktan sonra girdiği ilk yerel seçimler 2004 tarihidir.Ereğli ilçe teşkilatı beni bu seçimlerde belediye meclis üyesi olarak önermiş ve seçilmiştim.2007 genel seçimler sürecinde sayın Halil Posbıyık'ın vekillik için istifası ve sonraki süreçlerde Sayın Murat Seslinin AK Partiden 2009 Yerel seçimlerde aday gösterildikten bir hafta sonra yaşanan olumsuz olaylar ve partimizdeki kaos ortamında ben Yusuf Kalay olarak partimi adaysız bırakmamak adına seçimi kazanma şansımızın hiç olmadığı o sıkıntılı ortamında aday oldum bu benim ilk adaylığımdır. Adaylık görevi ise Murat Sesli ismi belli olunca yurt dışına( İngiltere) giden Yüksel Balcı arkadaşım çağrılarak ona verildi. Benim siyasi hayatımın kararı bu tarihte başladı Çünkü teşkilat ve adayımız belediye meclisinde görev almam konusunda aşırı ısrar ediyorlardı.Yusuf Kalay ya nefis yapacak. (Benden buraya kadar) deyip özel hayatına dönecek ya da görevden kaçmayıp kazanma şansının sıfır olduğu yarışta ekibini yanlız bırakmıyacaktı. Ve ben o ulvi yolu seçtim. Arkadaşlarımla beraber zor şartlarda seçim maratonunu bitirdik. Evet kazanamadık fakat Ak Parti'nin oylarını 2004 'e oranla %100 artırdık. Belediye Meclisine 7 arkadaş soktuk.

Tarih 2014 :Yusuf Kalay olarak normal şartlarda Belediye Başkanlığına İlk aday adayı oluşumdur. Bu tarih de Ak Parti teşkilatlarından gelen ben, Ahmet Köse, Mustafa Kalkan , Halil İbrahim Demirbaş Aday adayıdır. Siyasetini CHP'de yapmış, 2011'de CHP'den milletvekil adayı adayı olan Hüseyin Uysal'da Ak Parti'den Aday adayı olmuş. 5 aday adayı içinde görev Hüseyin beye tebliğ edilmişti.

Tarih 2019: Ben 16 yıldır AK Parti'de siyasetteyim. Üç dönem Belediye Meclis üyesi ve belediyecilik bilgisi.Bu kente olan AŞK Adaylığımı kaçınılmaz kılıyor .Bu dönem aday adayı başvurusu rekor seviyededir.Bu da Ak kadrolarda eksiklik olmadığınında cevabıdır . 

   S Rota Haber: Dr. Uysal’ın CHP’den ayrılarak sizin partinizden seçilmesi bir taktik miydi. ? Eğer öyle ise partinize getirisi götürüsü nedir ? 

     Ak Parti ; daha önceki yıllarda birçok partilerde siyaset yapmış kişilerden oluşmuş bir partidir. Hüseyin beyinde CHP'den akpartiye katılması partimizin zenginliğini göstermektedir. Kendisine en üst seviyede görev verilmiştir getirisini götürüsününün kararını genel merkez ve halkımız verecektir. 

   S Rota Haber: AK Parti olarak yerel yönetimde hedefinize ulaşabildiniz mi ?

   Ereğli adına evet demeyi çok isterdim.Fakat bizlerden beklenen yüksek beklentiyi ve modern belediyeciliği tam yansıtamadık, bunun gerekçeleri uzun uzadıya konuşulur.

  S Rota Haber: Size göre Dr. Uysal’a 2014’den bugüne kaç puan verebilirsiniz ?

Puan ben değil genel merkez ve halkımız verecektir. Fakat karnemiz kırmızı kurdaleli ve yıldızlı değil. 

  S Rota Haber: Aday gösterilirseniz öncelikli projeleriniz nelerdir ? 

   Aday gösterilince projeden önce seçilmek halkın tevecüğünü kazanmak gerekir. 2014 seçim katoloğundaki projelerin %90'ı benim hazırladığım projelerdir, Ereğli adına ihtiyaç ve yapılabilir projelerdir. 2019 da durum biraz değişmiştir.Öncelikle bütçenin denkleştirilmesi, belediyenin sırtındaki kamburun atılması, kurumun hızlı çalışır ve vatandaşa hizmet verir duruma getirilmesi gerekir. Bir sonraki adım ise kentin yaşam kalitesini yükseltecek dokunuşları yapmak, Ereğli değerlerini öne çıkartıp marka haline getirmek ivedi bir şekilde kentimizi çekim merkezine dönüştürecek yatırımları ortak akılla ortaya koyup uygulamaya geçmektir. 

   Son olarak okuyucularımıza ne söylemek istersiniz? 

  Seyhan hanım sizin gibi zor şartlar altında gerçek manada gazetecilik mesleğini icra edip, okuyucuların ve bizlerin sesi olmaya vesile olduğunuz için kutluyorum. Okuyucularımıza sağlıklar, güzellik diliyorum. Ereğli AŞIĞI olarak bu kenti ve bu kentin bütün değerlerini seviyorum.

Yorum Ekle