SON DAKİKA

Rozetlerini eski mezunlar taktı…

Rozetlerini eski mezunlar taktı… 11 Ekim, 2019 16:14 Güncelleme: 11 Ekim, 2019 16:14 Rozetlerini eski mezunlar taktı…

Ereğli ilçesi 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında Ereğli Anadolu Lisesi’ne kayıt olan 9’uncu sınıf öğrencileri için rozet takma töreni düzenlendi.

Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) Mezunlar Derneği yıllardır sürdürdüğü geleneği devam ettirerek, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında okula kayıt olan 9’uncu sınıf öğrencileri için rozet takma töreni düzenledi.

KEAL Spor Salonu’nda yapılan törende ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

Öğrencilerin okul marşını söylemesi ile devam eden törende Okul Müdürü Selçuk Altın günü anlam ve önemini belirten konuşasını yaptı. Altın konuşmasında “ 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 9. sınıf öğrencilerimizin geleneksel Rozet Takma Törenine hepiniz hoş geldiniz. Yeni Eğitim ve Öğretim Yılının hepinize, ailelerinize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. M.Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da esaret ve sefalete terkeder’ Bir Çin Bilgesinin dediği gibi; ‘On yılını düşünenler ağaç dikmeli, yüz yıllarını düşünenler ise insan yetiştirmelidir. Geleceklerini garanti altına almak isteyen milletler, bütçelerinden en büyük payı eğitime, insan yetiştirmeye ayırırlar’ Biz, öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken Anayasada ifadesi bulunan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin milli, insani, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, laik, demokrat, çağdaş ve aydınlık yarınlarımızın genç mimarları olarak yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Sevgili 9.sınıf öğrencilerimiz! Büyük bir çaba harcayarak Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Ailesine katılmış bulunuyorsunuz. Bu gün size rozetlerinizi takarak bunu bir kez daha pekiştireceğiz. Sevgili öğrenciler, 4 yıllık bir maratonun başındasınız. Bilgi ve birikimlerinizi yıldan yıla arttıracağınız bu dört yılda hayatı tanıyacak, öğretmenleriniz ve günün büyük bölümünü birlikte geçirdiğiniz arkadaşlarınızla kopmaz bağlar oluşturacaksınız. Okulun insan hayatındaki en önemli basamaklardan biri olduğunu göreceksiniz. Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi bir de sonu olduğunu biliyorsunuz. Lise-1, 2,3,4 derken bir de bakacaksınız ki üniversite sınavları gelmiş çatmış. Okulumuza başarılı bir çalışmayla geldiniz, yine başarılı çalışmalarınızla bitirerek, seçkin üniversitelere yerleşmeniz en büyük arzumuzdur. Sizler, aydınlık birer gün ışığısınız ve yarın birer üniversiteli olacağınıza, değişik alanlarda bilgi ve birikimlerinizle hayata atılacağınıza, size emanet edeceğimiz bu ülkeyi daha ileriye götüreceğinize olan inancımız tamdır. Hayatta umutsuz olmayın, bedavacılığa ve hazırcılığa alışmayın, eğilip bükülmeyin. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getirmiş milletler; evvela hassasiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkûmdur’ Sevgili öğrenciler, Tagor’un dediği gibi;  ‘Güneş olamazsanız yıldız olun, ama gökteki en parlak yıldız siz olun’ Sözlerime son verirken, ülkemizin güvenliği ve geleceği açısından hassas bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, “Barış Pınarı Harekatı” kapsamında görev alan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değerli mensuplarının vatanımıza zaferle ve sağ salim dönmelerini temenni ediyorum. Başarılı, huzurlu bir eğitim öğretim yılı dileklerimle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Mezunlar Derneği Başkanı Ayşen Marti Uzunçelebi yaptıkları konuşmalarda okula yeni katılan öğrencileri tebrik ettiler ve başarı dileğinde bulundular.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Daha sonra bir önceki eğitim-öğretim yılında edebiyat, resim ve spor dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri takdim edildi.

ROZETLERİ MEZUNLAR TAKTI

Tören; okul mezunları tarafından 9’uncu sınıf öğrencilerine Ereğli Anadolu Lisesi’ne ait rozetlerin takılması ve okul öğrencilerinin müzik dinletisi ile son buldu.

Tören bitiminde öğrenciler aileleri ve öğretmenleri ile birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.

Yorum Ekle