SON DAKİKA

Posbıyık'tan, kadın personele 8 Mart kutlaması

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle belediyede çalışan kadın personel ile bir araya geldi, günlerini kutladı. 08 Mart, 2021 15:25 Güncelleme: 08 Mart, 2021 15:25 Posbıyık'tan, kadın personele 8 Mart kutlaması

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle belediyede çalışan kadın personel ile bir araya geldi, günlerini kutladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde belediyenin kadın çalışanlarıyla buluştu.

Posbıyık, Belediye yemekhanesinde düzenlenen etkinlikte kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri ile kadın çalışanların katıldığı kutlamada Başkan Posbıyık, kadınların daha fazla örgütlenmesi gerektiğini söyledi.

“KADINA ŞİDDET TÜRKİYE’NİN YAKICI BİR SORUNU”

Başkan Posbıyık, konuşmasında şunları söyledi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, sevgisiyle, özverisiyle, emeğiyle ve mücadelesiyle hayatı güzelleştiren bütün kadınları saygıyla selamlıyorum.

Sizler çalışma arkadaşlarım olarak kadınların iş hayatında da ne kadar disiplinli, özverili, sistemli ve başarılı olduğunun en güzel örneklerisiniz. Her zaman sizlerin yanında olmaya ve desteklemeye devam edeceğim. Çalışma koşullarınızın daha da iyileştirilmesi, yetenek ve becerilerinizi geliştirebileceğiniz ortamların oluşturulması konusunda yanınızda olmayı sürdüreceğim.

8 Mart vesilesiyle Türkiye’nin yakıcı bir sorununun altını da çizmek istiyorum.

Kadına karşı şiddetin bu kadar tırmandığı ve şiddete karşı mücadelenin yetersiz kaldığı bir süreci yaşıyoruz. Bu sorunun üzerine ciddiyetle gitmek ve bütün boyutlarıyla mücadele etmek insan olmanın sorumluluğudur.

-KADINLARIMIZ DAHA FAZLA ÖRGÜTLENMELİ-

Hakikaten çok üzücü bir olay. İnsanlığımızdan çıkmaya başladık. Yüce Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği büyük değeri biliyoruz. Pek çok Avrupa ülkesinden önce Türkiye’de kadınlar seçme ve seçilme hakkına sahip oldular. Bugün kadınlara karşı yapılan haksızlıklar, saldırılar hızla çoğalıyor. Kişisel düşüncem, kadınlarımız çok sağlıklı örgütlenemiyorlar. Daha fazla örgütlenmeliler. Yürekli ve cesaretli olmuyorlar. Herkes için değil ama büyük bölümü böyle. Cesur olmak lazım. Siyasette ve cemiyet hayatında kadınların hep ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum. Belediye meclisine kadın aday aradığımız zaman zorluk çekiyoruz, aday bulamıyoruz. Listelere bakıyoruz, az sayıda başvuru oluyor. Erkek egemenliği tam anlamıyla Türkiye’de devam ediyor ve kadınlar arka planda kalıyor. Siz ne kadar başarılı olursanız olun. Eğer bir cemiyette, siyasette, sosyal aktivitenin içerisinde değilseniz, başarınız, önderliğiniz, liderliğiniz ön plana çıkmaz, başkaları tarafından bilinmez. Kadınlarımızın kendi hakları için daha fazla mücadele etmesi lazım. Dün akşam televizyonlarda da izledik. Samsun’daki hareket hepimizi çok üzdü. Çocuğunun önünde. İnanılmaz şeyler görüyoruz. Onun için daima birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım.

-İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NE SAHİP ÇIKILMALI-

Kadınların eşit eğitim imkânlarına sahip olabilmeleri, çalışma hayatında eşit koşullarda yer alabilmeleri, iş dünyasında, politik hayatta, karar alma mekanizmalarında etkin temsil edilebilmeleri için hep beraber mücadele etmeye devam edelim. Kadına karşı şiddetin bir insanlık suçu olduğunu bilerek buna dur diyelim.

İstanbul Sözleşmesi konusunda, hala daha ne yapacağımızı bilemiyoruz. Biraz yürekli olalım, kadınların bunu koruması lazım. Erkeklerden fazla burada kadınların ses çıkarması lazım. Maalesef egemen erkeklerin baskısından bazı kadınlar buna karşı çıkıyorlar.

Bu ülkede kadınların evde, okulda, iş hayatında pek çok zorlukla karşılaştığını biliyoruz. Bu şehrin Belediye Başkanı olmanın yanı sıra, bir büyüğünüz, abiniz olarak da her zaman yanınızda olduğumu bilin.

Bu günün anısına sizlere küçük bir armağan aldık. Bunu bizim kadına saygımızın ve sevgimizin ifadesi olarak kabul edin. Aynı zamanda çalışan kadına da sevgi ve muhabbetle baktığımızı hatırlatacak bir anı olarak görün.

8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum. Kadının dokunduğu yer güzelleşiyor. Belediyemiz de sizlerle daha dinamik ve daha güzel.”

Başkan Posbıyık, konuşmasının ardından kadın çalışanları kutlayarak hediyelerini takdim etti. Başkan Posbıyık’ın eşi Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık da kadınlar gününü kutladı.

 

Yorum Ekle