SON DAKİKA

Posbıyık’tan İyi Parti’ye iade-i ziyaret

Posbıyık: Bütün siyasi partiler bir olmalıyız 04 Kasım, 2020 16:17 Güncelleme: 04 Kasım, 2020 16:17 Posbıyık’tan İyi Parti’ye iade-i ziyaret

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’na iade-i ziyarette bulundu. Kentte siyaset yapanların Ereğli sevdasında birleşmeleri gerektiğini söyleyen Posbıyık, “Kendi içimizden bizi engellemeye çalışanlar var. Bütün siyasi partiler bir olmalı, Ereğli sevdasında buluşmalıyız” dedi. İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu da, Ereğli’nin büyük sıkıntılarının bulunduğunu belirterek “Ereğli ötekileştiriliyor” değerlendirmesi yaptı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gerçekleştirdikleri kongreler sonrası Belediye Başkanlığı’na ziyarette bulunan siyasi partilere iade-i ziyaret turları kapsamında İyi Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Posbıyık’a belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Balbaloğlu, ziyareti nedeniyle Başkan Posbıyık’a teşekkür etti. İyi Parti yönetimine tekrar ‘hayırlı olsun’ diyen Başkan Posbıyık, Ereğli’ye yapılacak hizmetler konusunda tüm siyasi partilere bir ve beraber olma çağrısı yaptı.

“EREĞLİ SEVDASINDA BULUŞMALIYIZ”

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Ekibinizle birlikte başarılar diliyorum. Hepimiz bir partiye mensubuz ama parti farkı gözetmeksizin el ele vererek Ereğli’ye hizmet etmek için çalışıyoruz. Ereğli’nin ileriye gitmesi için birlikte güzel işler yapacağımızı düşünüyorum. Birçok konuda bir arada oluyoruz, meselemiz Ereğli. Ereğli’nin başta işsizlik olmak üzere çok büyük problemleri var. Bunları aşmaya çalışacağız. Ereğli söz konusu olunca siyasi parti farkını bir tarafa bırakmalıyız. Bütün siyasi partiler bir olmalı, Ereğli sevdasında birleşmeliyiz. Bu duygularla geldik.

-HİZMETLERİMİZ ENGELLENİYOR-

Kendi içimizden bizi engellemeye çalışanlar var. Mesela dereyi yapıyoruz; orada çok büyük trafik sıkışıklığı var. Benden önceki dönemde 5 senede oraya hiç kimse el atmamış. Hükümet arkasında olmasına rağmen… Ama biz o işe girdik, maalesef siyasetçiler bizi ‘izin almadan yapıyorlar’ diye şikayet etmiş. Dün akşam bize yazı geldi, canım sıkıldı ama yine de devam ediyoruz. Daha evvel Güneş Enerjisi üretmek için çalışmalar yapmıştık, bölge milletvekillerinden bazıları ‘Bu CHP’li Belediye’ diye yeri bize verdirmediler. Bana bir şey olmadı ki Ereğli’ye kaybettiriyorlar. Bizi üzen bunlar.

-EREĞLİ’NİN KENDİNDEN BAŞKA DOSTU YOK-

Ereğli’deki siyasi partilerin şunu bilmesi lazım. Ereğli’nin kendinden başka dostu yok. 70’li yıllardan beri siyaset yapıyorum. Ereğli’nin yapısını gayet iyi biliyorum. Bize hiç kimse yardım etmiyor. Hatta CHP’li belediyeyiz diye köstekliyorlar. Ereğli’ye yazık ediyorlar. Hala daha bu inatlaşma devam ediyor.

-ERDEMİR 92 ENGELLİ KADROSUNA ENGELLİLERİMİZİ ALMIYOR-

Şöyle bir anlayış var; ‘ERDEMİR var orada. Orası Ereğli’yi doyuruyor. Devletten gelen bütün yatırımların hepsi de Çaycuma, Devrek ve Zonguldak’a gitsin, Ereğli’ye gitmesin.’ Ereğli’de bir şey yok. ERDEMİR’de 92 engelli kadrosu var almıyor, devlete tazminatını ödüyor onu da vergiden düşürüyor, almıyor. Bir sürü engelli vatandaşımız var Ereğli’de ama hiç kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Biz bazen bağırıyoruz, bize de ‘Kavgacı’ diye bir şey taktılar sanki kendi menfaatlerimiz için kavga ediyoruz gibi. Kaymakamlık binasının ödenekleri Kozlu’ya gitti, Kozlu’da Kaymakamlık binası bitti. 2016’da Ereğli’de yüzme havuzu yapacaklardı, o para Kilimli’ye gitti. Kilimli’de yüzücü sayısı az ama kocaman bir havuz yapılmış vaziyette. Niye hepsi de siyaset oyunları.”

“SİZİN ZİYARETLERİNİZDE HEP BİRLİKTE ÇÖZME ARZUNUZU GÖRÜYORUZ”

İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaloğlu da Başkan Posbıyık’a, siyasi partilere yönelik ziyaretlerinde kentin sorunlarını birlikte çözme arzusu gördüklerini belirterek teşekkür etti.

Ereğli’nin bir çok sorununun bulunduğunu anlatan Balbaloğlu şunları söyledi:

“Size ve ekibinize ziyaretiniz için çok teşekkür ediyoruz, bizi onurlandırdınız. Siz Ereğli’nin ve hepimizin belediye başkanısınız. Ereğli’nin menfaatleri olduğu sürece her zaman yanınızdayız, destekçiniziz. Bize verilen bütün görevleri yerine getirmeye hazırız. Ereğli’mizin sorunları çok büyük. Ereğli’nin birer vatandaşı olarak hepimiz bunları yaşıyoruz. Sorunları da hep birlikte çözebileceğimizi düşünüyoruz. Sizin ziyaretlerinizden bunu görüyorum. Hep birlikte çözme gayretinizden bunu anlıyoruz. Bunun için ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

-EREĞLİ ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR-

Hepimiz Ereğli’de yaşıyoruz. AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi… Maalesef sorunları biz yaşıyoruz. Vatandaş olarak biz yaşıyorsak çözümlerini de bütün partiler olarak el birliğiyle hep birlikte çözmeliyiz. Kent Meydanımız yok, trafik sıkıntımız var. Kaymakamlık binamız yok vatandaşlarımız her seferinde serzenişte bulunuyorlar. Emniyet Müdürlüğü binamız yok. Ereğli ötekileştiriliyor. Bundan dolayı sıkıntısını hep birlikte yaşıyoruz. Hep birlikte bu sorunu çözeceğiz.

-UMUDUMUZ VAR-

Biz Zonguldak’ta nüfus olarak da en kalabalık bölgeyiz. Şehir anlamında da teşvik ve yatırım anlamında da buraya daha fazla hizmet almamız gereken bölgedeyiz. Normal nüfusumuza göre öğrenci sayımız da düşük. Geleceğimizi hepimiz Ereğli’de inşa edeceğiz, çocuklarımızı Ereğli’de yetiştiriyoruz. Çok genç işsizimiz var. Hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım… Bu gençlerimizin geleceğini heba etmememiz lazım. Köylerimiz terk edilmiş durumda, yaşlı nüfusumuzdan başka kimse yok. Üretim hiç yok. Bunları hep birlikte değiştirmek için umudumuz var. Başta turizm olmak üzere yapacağınız her türlü çalışmada desteğimiz sizinle olacak.”

Başkan Posbıyık daha sonra ziyaretin anısına Balbaloğlu’na Herkül heykeli hediye etti, birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Yorum Ekle