SON DAKİKA

Posbıyık: "Vekiller Ereğli'nin önünü kesiyor"

Posbıyık: "Vekiller Ereğli'nin önünü kesiyor" 11 Kasım, 2020 16:34 Güncelleme: 11 Kasım, 2020 16:34 Posbıyık: "Vekiller Ereğli'nin önünü kesiyor"

MİLLETVEKİLLERİ BURANIN ÖNÜNÜ KESİYOR-

Milletvekilleri, hepsi de buranın önünü kesiyor. Alemdar Gemisi’nin 100. Yılı bize İstiklal madalyası verin diyoruz 5 milletvekili bir araya gelecek bir önerge altına imza atacaklar, vermiyorlar. Bu Ereğli’de ne var ben bilmiyorum. Ereğli’ye karşı müthiş bir üvey evlat muamelesi var. Ben burada ilçe yöneticilerimin arasında vatandaşlarımıza, basın mensuplarına, herkese açık yüreklilikle söylüyorum. Bir ilçenin Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü kirada oturuyorsa burası sözün bittiği yerdir. Öbür taraflardaki ilçelere de tenis kortları semt sahaları, stadyumlar yapılıyorsa burası sözün bittiği yerdir. Herkesin bunu şapkasını önüne alıp düşünmesi lazım.”

ERTUĞRUL: EREĞLİ ÜVEY EVLAT POZİSYONUNDA

CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul da Zonguldak’ın Ereğli’ye üvey evlat muamelesi yaptığını ve bazı eller tarafından yatırımların engellendiğini belirterek şunları söyledi:

“Sayın başkanımızı evinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. AK Parti iktidarının Zonguldak’a bakış açısı belli. Sayın başkanımızın dediği gibi... Ereğli nasıl üvey evlat pozisyonundaysa Zonguldak da AK Parti iktidarında yatırımsal anlamda ve teşvik anlamında maalesef üvey evlat görünümünde. Tüm Türkiye’de nüfus artarken bu süreç içerisinde Zonguldak’ın nüfusunun azalmasından bu belli. İktidar ne kadar Zonguldak’a sağırsa, maalesef Zonguldak da Ereğli’ye karşı aynı şekilde sağır. Sayın Başkanımın belirttiği gibi Ereğli’nin çoktan hak ettiği yatırımları buraya almakta sıkıntılar yaşanıyor, başarılamıyor çoğu zaman. Bürokratik olarak engelleniyor. Bunu aşmanın yolu çok ciddi şekilde bu şehirde birlik sağlamaktan geçiyor. Yoldan kimi çevirseniz herkesin aynı şekilde fikir birliğine varmış olduğunu görürüz. Birlik beraberlikle hakkımızı kopartmamız gerekiyor. Üniversite konusunda olduğu gibi… Başkanımın belirttiği diğer konularda olduğu gibi… Birliktelik sağlanmadan maalesef Ereğli’de bir gelişim ve ilerleme sağlanması çok zor görünüyor.

-EREĞLİ KADERİNE TERKEDİLMİŞ-

Ereğli tamamen Zonguldak tarafından kaderine terk edilmiş durumda. Üniversite konusunda çok ciddi birliktelik sergilendi. Bürokratik işlemler hızlı bir şekilde ilerlerken bir anda olaylarda yavaşlamalar görülmeye başlandı. Burada bir el Ereğli’ye gelecek olan yatırımların önünü kesiyor. Bunu ancak birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak aşabiliriz. Kendi partim adına, Genel Merkezimiz, Milletvekillerimiz, İlçe Örgütü, Sayın Başkanımız, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte tek yumruk halinde mücadele etmeliyiz ki bu şehre verebileceğimiz hizmetin en fazlasını verebilelim.

-BAŞKANIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ-

Biz Ereğli’ye bu hizmeti verirsek bundan Zonguldak da faydalanır. Ereğli her zaman olduğu gibi Zonguldak’ın lokomotifi olacaktır. Bu çalışmalarda ben Sayın Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize sonsuz başarılar diliyorum. Ereğli’nin yararına olan bu çalışmalarda sonuna kadar kendilerine her zaman destek de olduk, olmaya devam edeceğiz. Başarılar diliyorum. Bugün kendi yuvalarında kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduk.”

Yorum Ekle