SON DAKİKA

Posbıyık, STÖ ziyaretlerine devam ediyor

Posbıyık, STÖ ziyaretlerine devam ediyor 06 Mart, 2019 15:45 Güncelleme: 06 Mart, 2019 15:45 Posbıyık, STÖ ziyaretlerine devam ediyor

Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, sivil toplum örgüt ziyaretlerine de devam ediyor.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, sivil toplum örgütlerinden Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Pınar Akbaş ve yönetimini ziyaret etti.

Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Pınar Akbaş, CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Barıştan, demokrasiden yana olan, bilimsel, laik ve eğitimsel olan tüm eğitim emekçileri arkadaşlarım adına hepiniz hoş geldiniz. Bir sürü sorun var yaşanan. Bizim yerelde en büyük sorunlarımızdan bir tanesi gerçekten özgür ve demokratik ortamda etkinliklerimizi sürdürememek. Özellikle kültürel etkinliklerimizde teknik yetersizlikler, ışık, yer gibi sıkıntılar yaşıyoruz. Biliyorsunuz Ereğli sizinle geçmişte ilerici bir noktadaydı. Son yıllarda, son zamanlarda bunun gerilediğini görüyoruz. Eğer belediyenin böyle bir çalışması olursa eğitim adına yapılabilecek her gelişim, çözüm önerileri biz buna katkıda bulunmaya hazırız. Bir emek platformunun eksikliğini hissediyoruz. Çünkü halkın, sendikaların içinde olduğu bir emek platformu olursa halkın bütün kesimleri yönetme ve dolayısıyla kendi sorunlarına doğrudan katkı sağlayabilir, sunabilir. Ayrıca adaylığınızı koyduğunuzdan beri toplumun her kesimini kucaklayan, toplumsal barışı sağlamaya çalışan çalışmalarınızın farkındayız ve buda bizleri çok memnun ediyor” dedi.

Akbaş’ın ‘Belediye Meclis üyesi arkadaşlarınızın hepsinin bu konuda toplumu kucaklayıcı, birlikte birleştirici, ayrıştırmayıcı tavır sergileyebileceğine güvenebilir miyiz?” şeklindeki sorusuna ise CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ta ‘Tabi ki güvenin. Bana güvenin onlara da güvenin. Ben Belediye Meclis Üyesi adaylarımı seçerken şantiyecileri, rantiyecileri almadım. Bedavadan zengin olan, sivrilmiş insanları sokmamaya çalıştım. İçlerinde bedavadan para kazanan yoktur, Erdemir emeklisidir, işçi emeklisidir, dolayısıyla o bakımdan bana güvenebilirsiniz. Hiç endişeniz olmasın” diyerek cevaplandırdı.

Eğitim konusunda ki birçok projeleri, Eğitim emekçilerinin desteğiyle 31 Mart’tan sonra hayata geçireceklerini ifade eden Halil Posbıyık, Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Pınar Akbaş ve yönetimiyle günün anısına fotoğraf çektirdi.

Yorum Ekle