SON DAKİKA

Posbıyık: "Ereğli'yi hareketlendireceğim"

Posbıyık: "Ereğli'yi hareketlendireceğim" 14 Mart, 2019 15:12 Güncelleme: 14 Mart, 2019 15:12 Posbıyık: "Ereğli'yi hareketlendireceğim"

VİDEO GÖRÜNTÜ YÜKLENİYOR...

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, sabahın erken saatlerinden itibaren seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürürken, halk toplantılarına da devam ediyor.

Ereğli Pazaryerinde halk toplantısında vatandaşlarla bir araya gelen CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, projeleri hakkında bilgiler verdi.

Çok kalabalık vatandaş grubunun katıldığı halk toplantısında konuşan Posbıyık, Ereğli’nin sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek, 5 yılda gerileyen ilçeyi yeniden ayağa kaldırmak için tekrar aday olduğunu hatırlattı.

‘Eski mekânıma geldim’ diyerek sözlerine başlayan Posbıyık, şunları söyledi;

“20 sene sizlerin sayenizde Belediye Başkanlığı yaptım. Belediye Başkanlığının şanını da, şerefini de yaşadık. Benim yeniden aday olmaya niyetim yoktu. Ereğli iyi yönetilmediği için, gelen baskılar sonucu yeniden aday olduk. Ereğli halkı bizi 4 dönem belediye başkanı yaparak onurlandırmıştır. Bizde bu vefa borcumuzu ödemek için tekrar yola çıktık.

EREĞLİ’DE EKONOMİK SIKINTI VAR!

Ereğli’de çok büyük sıkıntılar var, dışarıdan görüldüğü gibi değil, daha büyük sıkıntılar var. Ereğli’de ihtiyaç sahipleri çoğaldı. Ereğli’de işsizler var, perişan vaziyette insanlar var, evlerine ekmek götüremiyorlar. Bunu durdurmaya geliyoruz! Sosyal Belediyecilik yapacağız. Bu dönem işe sosyal belediyecilikten başlayacağız.  Ramazan ayında çadırları kurup aş dağıtıyorum diye şov yapmayacağım. Sefer taslarıyla aile büyüklüğüne göre, sıcak aşları evlerine kadar getireceğim. Ve sadece benim zabıtam ile alan bilecek, başkaları görmeyecek. İhtiyaç sahipleri çoğaldığı için bunu sadece Ramazan ayında yapmayacağım, yıl boyunca aşevi kurup yeni işçiler alacağız. Belediye iyice genişleyecek, mesela yeni aşevi kuruyorum. Bu aşevi yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak aş dağıtacak.

Pazaryerini hareketli hale getireceğiz. Esnafların sıkıntı çektiğini en iyi bilenlerdenim. Pazaryeri olduğu yerde kalacak. Dükkânların çatılarını yapacağız, ön cephelerini güzelleştireceğiz. Ereğli Belediyesi olarak pazaryerini en güzel hale getireceğiz.

Festival yapmak demek sadece şarkı söylemek, eğlenmek değil ki! İran’dan, Azerbaycan’dan, Antalya’dan, Tekirdağ’dan, Karadeniz’den yüz binlerce insan Kdz.Ereğli’ye akıyor, trilyonlarca lira para bu memlekete giriyor. Eğer dışarıdan insanları buraya getirmezsen, bu memlekette ne yapabilirsin? Teleferik kuracağım Ereğli’ye! Kula’dan Amfi Tiyatro’nun üzerine teleferik inecek. Temmuz ayında Türkiye’nin en büyük festivali Sevgi Barış Dostluk festivalini başlatıyorum inşallah.  Yüz binlerce insan Ereğli’ye gelecek, esnafın yüzü gülecek. Hemen peşinden yağlı direk festivali, hemen onun peşinden dünya rekoru kırdığımız Hamsi Festivali. Bu sene bir ilave yapıyorum, dünyanın en ünlü cazcılarını buraya getireceğim. Bütün Türkiye buraya akacak. Ben cazdan anlamam ama bu cazcıları buraya getirmem lazım ki bu insanlar Ereğli’ye gelsin ve ekonomiye bir hareketlilik gelsin. Başka türlü bu memleketi harekete geçiremezsiniz. Ereğli’de motivasyonu sağlayacağız, gençlerin önünü açacağız.

Cumhuriyet Halk evlerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz ders verdireceğiz.  31 Mahalleye kreş yaptıracağız. Kent Meydanına 2 sene içerisinde Belediye Sarayı yapılacak. Şu anda bulunan Belediye Binasını Sağlık Bakanlığına hibe edip Butik Hastane yapacağız. Dere boyunun üzerini kapatıp, trafik karmaşasını olduğu gibi ortadan kaldıracağız. Sahil denen bir şey kalmadı, orası bir alem oldu, tanıyamıyorum. O yaptığım, büyük gayretlerle 8 senede iznini aldığım sahil bitmiş vaziyette. Yeniden rengarenk olacak, ışıklanacak. Sadece sizin için değil, dışarıdan insanlar gelecek. Dışarıdan gelen insanlar çay, çorba içecekler, buraya para bırakacaklar. Ereğli’yi hareketlendireceğim.”

Bu arada halk toplantısına katılanlar CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Yorum Ekle