SON DAKİKA

Posbıyık: "Ereğli'ye hak, hukuk ve adaleti getireceğiz"

Ereğli Belediye Meclis toplantısında Sümer Taksi ve Garaj Taksi’nin yaşadığı mağduriyet AK Parti grubunun ret oylarına karşı CHP grubunun desteğiyle giderildi. Başkan Posbıyık, bazı maddelere ret oyu kullanan AK Parti grubuna “Her gün doğalgaza, elektriğe, benzine, mazota zam yapılırken niye 'ret' demiyorsunuz. Ereğli’nin gerçekleri karşısında siyaset yapmayın” dedi. 05 Eylül, 2019 13:14 Güncelleme: 05 Eylül, 2019 13:14 Posbıyık: "Ereğli'ye hak, hukuk ve adaleti getireceğiz"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, gündeminde bulunan 11 maddeyi kabul etti. AKM Nikah Salonu’nda yapılan Eylül ayı Meclis toplantısında, bazı maddeler oy birliğiyle, bazıları ise oy çokluğuyla karara bağlandı.

İlçedeki taksi durakları arasında bulunan Sümer Taksi ve Garaj Taksi’nin yaşadığı mağduriyet, AK Parti grubunun ret kararına karşın CHP grubunun desteğiyle giderildi. Garaj Taksi’ye Kışla yolcu indirme noktasında 3 taksi ile çalışma izni verildi. Sümer Taksi’nin mağduriyeti de Cumartesi Pazarı ve Echomar Hastanesi noktasında 3 taksi ile çalışma izni verilerek giderildi.

Başkan Halil Posbıyık, konuyla ilgili 'hayır' oyu kullanan AK Parti meclis grubuna seslenerek “AK Parti grubu ‘hayır taksiciler buradan ekmek yemesinler’ diyor ama biz 'evet' diyoruz. Ereğli’de en mağdur taksi durağı Sümer Taksi’dir. Arka tarafta şubeleri yoktur. Biz Ereğli’de 'hak, hukuk, adalet' diyoruz ve adaleti getirmek istiyoruz. Doğru olduğuna inandığımız şeyleri arkadaşlarımızla yapmaya çalışıyoruz. AK Parti grubunun 'hayır' demesine rağmen biz bu mağduriyeti gideriyoruz ve burada 3'er araçlık yer veriyoruz” diye konuştu.

HÜKÜMETİN ZAMLARI ALTINDA OTOBÜSÇÜLER DE EZİLİYOR

Meclis toplantısında Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin talebi üzerine ulaşım ücretlerine yüzde 10 zam yapıldı. Başkan Halil Posbıyık, 16 aydır zam yapmayan halk otobüslerinin hükümetin yaptığı zamlar altında halkla birlikte ezildiğini belirterek, AK Parti grubuna hükümetin yaptığı zamlara da 'hayır' demeleri çağrısı yaptı. Posbıyık şunları söyledi:

“Biraz vicdan lazım. AK Parti grubu şimdi 'CHP zammı teşvik etti, getirdi' diyecek ama biz buna göğüs geriyoruz. Çünkü halk otobüslerinin şoförleri de sahipleri de bu Ereğli’nin insanları ve çektikleri acıyı biz yakinen biliyoruz. Her gün doğalgaza zam geliyor. Elektriğe, mazota 3 günde bir zam geliyor. 3 günde bir benzine zam geliyor. İnsaf denilen bir şey var. Bunu görmemek mümkün mü? Bu insanlar bizim insanımız. Lastik paraları nereye gitti. Ereğli’nin gerçeklerine bakın, siyasetle Ereğli’yi bir yere getiremeyiz. Bu siyaseti bırakın lütfen, biz bıraktık. Yumuşak bir politika izliyoruz ve halkın gerçeklerini gündeme getiriyoruz. Halk otobüsleri Ağustos ayında 121 bin ücretsiz taşıma yapmış. Devlet bunların 3’te 1 parasını ödüyor ve 180 bin lira parasını vermiyor. Yazık değil mi bu insanlara, bunlar da ev geçindiriyor. Burada gelip 'hayır' demek kolay. Ereğli’nin gerçeklerini göreceksiniz. Eğer siyaset yapıyorsanız, her gün doğalgaza, elektriğe, mazota, benzine yapılan zamma 'hayır' diyeceksiniz. Onlara 'Elhamdülillah' ama burada halk otobüsçülerine gelince 'batsın, gitsin' diyorsunuz. Biz gerçekçiyiz, asla siyaset için her şeye boyun eğmeyiz.”

Halk otobüslerine 20 adet, servis araçlarına 30 adet ilave edilmesine, ekonomik ömrünü tamamlamış 3 adet aracın satışına, İtfaiye Müdürlüğü'ne araç alımına ilişkin maddeler ile gündemde bulunan diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Yorum Ekle