SON DAKİKA

Posbıyık: "Ereğli halkına sevdam var, borcum var"

Posbıyık: "Ereğli halkına sevdam var, borcum var" 10 Mart, 2019 14:56 Güncelleme: 10 Mart, 2019 14:56 Posbıyık: "Ereğli halkına sevdam var, borcum var"

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Kepez ve Elmatepe Mahallesi seçim ofislerini düzenlenen görkemli ve muhteşem törenle açılışını gerçekleştirdi.

Kepez Mahallesi seçim ofisininyoluna kırmızı halı serilen Halil Posbıyık’a, Elmatepe Mahallesinde ise davullu zurnalı, meşaleli ve konfetilerle karşılama töreni düzenlendi. Her iki Mahallenin Seçim ofislerinin açılışı adeta mitinge dönüştü.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim ofislerinin açılışında yaptığı konuşmada, Ereğli halkına vefa borcu bulunduğunu belirterek, son 5 yıldır ilçenin kötü gidişatını gördüğünü ve buna sessiz kalmamak için yeniden Belediye Başkanlığına aday olduğunu söyledi.

Posbıyık, “Ereğli halkına vefa borcum var. Ereğli halkı beni 20 yıl, 4 dönem üst üste belediye başkanı seçerek hep onurlandırdı. Benim Ereğli halkına sevdam var, borcum var. Ben Aşkım Ereğli derken, samimiyetimle söylüyorum siyaset yapmıyorum, yüreğimden gelerek söylüyorum. Ben Ereğli halkına hizmet etmeye geliyorum” şeklinde konuştu.

Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“…Evet son 5 yıldır gördük Ereğli’yi ne hale getirdiklerini! Türkiye’nin en zengin belediyesiydi Ereğli belediyesi benim zamanımda. Şuanda en fakir belediyesi, işçinin parasını zamanında ödeyemiyorlar. 5 senede Ereğli’yi nasıl bu hale getirdiler hala anlamış değilim. Belediyecilik ayrı bir iştir. Belediyecilik tecrübe işidir. Özellikle çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğinin iyiye gitmediğini gördüğüm için adaylığımı koydum.

EREĞLİ’Yİ BİLENE OY VERİN!..

Ereğli’de her şey durdu. Türkiye’de ekonomik sıkıntı var, Ereğli’de de ekonomik sıkıntı var. Ama Ereğli’de bir de moral ve motivasyon bozukluğu var. Ereğli’den karabulutları kaldıracağız, kesin kararlıyız. Ereğli ekonomik yönden çok zayıfladı. Evine ekmek götürmeye zorlanan insanlar var. Ereğli’de dükkanlar kapalı, siftahsız dükkan kapatan esnaflar var. Hepsinin durumları kötü, onlarla görüşüyorum. Ereğli çok kötü noktaya geldi. Ereğli’ye hareket lazım. Ereğli kötü yönetimden dolayı unutuldu. Kötü yönetimden dolayı Ereğli çöktü, göçtü, işsizlerimiz Bursa’da, Yalova’da, ailelerinden uzakta. Bu memlekete ağabeylik yapan yok. Bir memleketin siyasi ağabeysi olur. Türkiye’nin en güzel kentinde yaşıyoruz. Ama maalesef Ereğli iyi yönetilmiyor. Belediye Meclisi 5 parçaya bölünmüş, karar alamıyorlar, Belediyeyi kimin yönettiği belli değil! Ereğli Belediyesi’nin bilen ve tecrübeli bir insan tarafından düzenlenmesi lazım ve Belediyenin harekete geçmesi lazım. İktidar partisi gelirse Tersaneler çalışacak dediler, OYPA’da taşeronda çalışan işçiler kadroya geçecek dediler, gözümüzün içine baka baka dediler. Ereğli’ye fabrikalar kuracağız, iktidarın nimetlerinden faydalanacağız dediler. Ne oldu Ereğli’ye? Mevcutlar yıkıldı, eski Belediye binası yıkık duruyor. PTT binası bekliyor, duruyor. Her tarafı yıktılar, sağlam bir şey kalmadı. Ereğli geriye gidiyor! Ereğli’yi yönetebilecek insanlara oy verin. Eğer sen çocukları işe sokamazsan, eğer sen çocukları spora, kültüre, resime, tiyatroya yönlendiremezsen ne olur çocuklar kötü arkadaşları olur, kötü alışkanlıklara başlar, kötü yollara gider. O çocuğun ne kabahati var! O kabahat ana babalarda, o memlekette yaşayan belediye başkanında, siyasetçilerde, milletvekillerinde.

SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ!

Ereğli’de işsizler var, perişan vaziyette insanlar var, evlerine ekmek götüremiyorlar. Sosyal Belediyecilik yapacağız. Bu dönem işe sosyal belediyecilikten başlayacağız. Acize yardımı vardır, ihtiyaç sahiplerine verilir, bunu açacağım inşallah. İhtiyaç sahiplerine maaş bağlayacağım. Ramazan ayında çadırları kurup aş dağıtıyorum diye şov yapmayacağım. Sefer taslarıyla aile büyüklüğüne göre, sıcak aşları evlerine kadar getireceğim. Ve sadece benim zabıtam ile alan bilecek, başkaları görmeyecek. İhtiyaç sahipleri çoğaldığı için bunu sadece Ramazan ayında yapmayacağım, yıl boyunca aşevi kurup yeni işçiler alacağız. Belediye iyice genişleyecek, mesela yeni aşevi kuruyorum. Bu aşevi yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine sıcak aş dağıtacak. Cumhuriyet Halk evlerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz ders verdireceğiz. 31 Mahalleye kreş yaptıracağız. Kent Meydanına 2 sene içerisinde Belediye Sarayı yapılacak. Şu anda bulunan Belediye Binasını Sağlık Bakanlığına hibe edip Butik Hastane yapacağız. Dere boyunun üzerini kapatıp, trafik karmaşasını olduğu gibi ortadan kaldıracağız. Sahil denen bir şey kalmadı, orası bir alem oldu, tanıyamıyorum. O yaptığım, büyük gayretlerle 8 senede iznini aldığım sahil bitmiş vaziyette. Yeniden rengarenk olacak, ışıklanacak. Sadece sizin için değil, dışarıdan insanlar gelecek. Dışarıdan gelen insanlar çay, çorba içecekler, buraya para bırakacaklar. Ereğli’yi hareketlendireceğim. Festival yapmak demek sadece şarkı söylemek, eğlenmek değil ki! İran’dan, Azerbaycan’dan, Antalya’dan, Tekirdağ’dan, Karadeniz’den yüz binlerce insan Kdz.Ereğli’ye akıyor, trilyonlarca lira para bu memlekete giriyor. Eğer dışarıdan insanları buraya getirmezsen, bu memlekette ne yapabilirsin? Teleferik kuracağım Ereğli’ye! Kula’dan Amfi Tiyatro’nun üzerine teleferik inecek. Temmuz ayında Türkiye’nin en büyük festivali Sevgi Barış Dostluk festivalini başlatıyorum inşallah. Yüz binlerce insan Ereğli’ye gelecek, esnafın yüzü gülecek. Hemen peşinden yağlı direk festivali, hemen onun peşinden dünya rekoru kırdığımız Hamsi Festivali. Bu sene bir ilave yapıyorum, dünyanın en ünlü cazcılarını buraya getireceğim. Bütün Türkiye buraya akacak. Ben cazdan anlamam ama bu cazcıları buraya getirmem lazım ki bu insanlar Ereğli’ye gelsin ve ekonomiye bir hareketlilik gelsin. Başka türlü bu memleketi harekete geçiremezsiniz. Ereğli’de motivasyonu sağlayacağız, gençlerin önünü açacağız.”

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, beraberindeki Belediye Meclis Üyesi adayları ve çok sayıda vatandaşların katılımıylaseçim ofislerinin açılışlarını gerçekleştirdiler.

Yorum Ekle